İYİ Parti’den Lalapaşa çıkarması

İYİ Parti’den Lalapaşa çıkarması

İYİ Parti, Edirne İl ve İlçe Başkanı, Milletvekili ve yöneticilerden oluşan bir heyetle Edirne’de projelenerek yapılan ve hizmet veremeyen Lalapaşa 1. Göleti’nde inceleme gerçekleştirdi. Heyet, göletle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi vermeye hazırlanıyor.
Edirne’de çiftçilerin tarlalarındaki sulama ihtiyaçlarını karşılaması ve bölgedeki hayvancılığa destek olmak için yapılan Lalapaşa 1. Göleti, yarım kaldı. Gölet su tutmasına rağmen henüz çevresine su veremiyor. Konuyla ilgili 29 Temmuz 2015 yılında Edirne, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Lalapaşa 1-2 Göletleri ve Sulaması inşaatı. Lalapaşa 2. Göleti tamamlandı, su tutuldu. Lalapaşa 1. Göleti inşaatı devam ediyor, Ekim Ayında bitirmeyi hedefledik. Sulama inşaatına henüz başlamadık” ifadeleri kullanılmıştı. Aradan geçen sürede gölettin sulama inşaatı tamamlanamadı. Bu kapsamda İYİ Parti Edirne İl Başkanlığının koordinesinde bir inceleme gerçekleştirildi. İncelemede İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Lalapaşa İlçe Başkanı Ercan Arda ile il ve ilçe yöneticileri yer aldı. Bölgede inceleme yapan heyet, gölettin takipçisi olacaklarını ve konuyla ilgili TBMM’ye soru önergesi sunacaklarını dile getirdi. Konuyla ilgili İl Başkanı Demir bir açıklama yaptı.
“TBMM’YE SORU ÖNERGESİ VEREREK AKIBETİ HAKKINDA BİLGİ ALINACAK”
Yarım kalan projelerin takipçisi olacaklarını ve inceleme yapılan göletle ilgili soru önergesi vereceklerini dile getiren Başkan Demir, “Her zaman dile getirdik ve getireceğiz. Bunu hemşehrilerimiz için yapacağız. Bölgemizdeki yarım kalan projelerle attığımız adımlardan sadece biri. Lalapaşa 1. Göleti su tutalı çok uzun zaman oldu. Ancak hala gölettin çevresine su vermesi için yapılması gereken inşaatını bitiremediler. Harcanan o kadar para harcandıktan sonra nasıl terk edildiğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Milletvekilimiz Orhan Çakırlar; Hizmet vermeyen ve eksik kalan gölettin takipçisi olacak, TBMM’de soru önergesi vererek akıbeti hakkında bilgi alacak. Bu bilgiyi yine kamuoyuyla paylaşarak vatandaşlarımızın bilgilenmesini sağlayacağız. Edirne’de eksik kalan projeleri takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER