İYİ Partili Akalın: “Üniversite kadrolarına yapılan atamalarda ayrımcılık arttı!”

İYİ Partili Akalın: “Üniversite kadrolarına yapılan atamalarda ayrımcılık arttı!”


İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, üniversitelerdeki akademik kadrolar ile ilgili yaşanan sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı. Akalın, üniversite kadrolarının önemine dikkat çekerek, “Üniversite kadroları; milletvekilliğine, bakanlıklara, daire başkanlıklarına veya bir başka kadroya ikame niteliğinde teselli ikramiyesi olmayacak kadar değerlidir” diye konuştu.
İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, üniversite kadrolarındaki atama süreçlerinde nepotizm anlayışının son yıllarda artış gösterdiğinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Bahsetmek istediğim bir başka konu da nepotizmdir. Son zamanlarda ülkemizdeki üniversite kadrolarında gerçekleşen atama ve terfi süreçlerinde, nepotizm adı verilen ayrımcılık, sık sık karşımıza çıkmaktadır. Bu durum açık ve adil bir rekabet ortamı oluşturmak ve en yetenekli adayların seçilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan üniversite sistemine zarar vererek, bilimi zedelemektedir. Bu nedenle üniversitelerde, yönetim kadrolarının ve akademik pozisyonların doldurulması süreçlerinde; şeffaf, objektif ve adil kriterlere dayalı bir yaklaşım benimsemek nepotizmin önlenmesi ve akademik entegrasyonun güçlendirilmesi açısından önemlidir.”
“ÜNİVERSİTE KADROLARI TESELLİ İKRAMİYESİ OLAMAYACAK KADAR DEĞERLİDİR”
Üniversite kadrolarının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Akalın, “Bilinmelidir ki üniversite kadroları; milletvekilliğine, bakanlıklara, daire başkanlıklarına veya bir başka kadroya ikame niteliğinde teselli ikramiyesi olmayacak kadar değerlidir. Aksi takdirde nepotizmin akademideki tehlikeli yükselişi sonucunda, ikili ilişkileri ile çürüyen bir bilime tanıklık edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER