İYİ Partili Geçit, “3 senedir neredeydiniz ?”

İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı Hasan Geçit, AK Parti İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş’a İpsala Devlet Hastanesi ile ilgili ifadelerine yanıt verdi.

İYİ Partili Geçit, “3 senedir neredeydiniz ?”

İYİ PARTİLİ ÇAKIRLAR: “POLİKLİNİKLERİNDE DOKTOR OLMAYAN HASTANE”

İpsala Devlet Hastanesi AK Parti ve İYİ Parti’yi karşı karşıya getirdi. 2020 yılının Ekim ayında İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İpsala Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunların çözüme ulaşması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi vermişti. Verilen önergede Vekil Çakırlar, hastanenin işlevinin zaman içinde yok olduğunu, 2000’li yıllarda fiziksel anlamda iyileşme yaşansa da 2020 yılında ameliyatların yapılmadığını, hatta polikliniklerinde doktor olmayan bir hastaneye dönüştürüldüğüne dikkat çekmişti.

İYİ PARTİLİ ÇAKIRLAR: “ACİL SERVİS DIŞINDA PEK İŞLEYEN BİR BİRİM YOK”

İYİ Partili Çakırlar, 2018 yılından itibaren ise ilçe devlet hastanesi statüsünden çıkarılan ve Keşan Devlet Hastanesi semt polikliniğine dönüştürülen hastanede acil servis dışında pek işleyen bir birimin olmadığının da altını çizerek, acil vakaların bile ilk müdahale gerçekleştirildikten sonra 112 ekibiyle birlikte Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini belirtmişti.

AK PARTİLİ İLKDOĞMUŞ: “GİRİŞİMLERİMİZLE 3 DOKTOR GÖREVLENDİRİLDİ”

İYİ Partili Çakırlar’ın verdiği soru önergesinin ardından İpsala Devlet Hastanesi’ne doktor ataması yapıldı. Ancak AK Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan İlkdoğmuş, İYİ Parti’yi atama konusunda algı yaratmakla suçladı. İlkdoğmuş, “İlçemizin gerçekten kanayan yarası olan İpsala Devlet Hastanesi’ndeki doktor sıkıntısı AK Parti ilçe başkanı olarak şahsımın ve teşkilatımın ilk öncelik verdiği bir konuydu. Bununla alakalı da uzun süredir girişimlerde bulunmuştuk. Siz değerli İpsalalılar’ın yaşamış olduğu sıkıntıları başta Sağlık Bakanımıza dosya vererek, Sağlık Bakan Yardımcımızın makamına giderek, Edirne Valimize aktararak her türlü girişimlerde bulunduk. İl Başkanımız Sayın Belgin İba ve Milletvekilimiz Sayın Fatma Aksal’ın son girişimleriyle de hastanemize Keşan'dan Dâhiliye, Kadın Doğum ve Fizik Tedavi bölümlerine 3 doktor görevlendirilmiştir.” dedi.

AK PARTİLİ İLKDOĞMUŞ: “DOKTORLARI KENDİ GETİRMİŞ GİBİ ALGI YÖNETMEYE BAŞLAMIŞLAR”

AK Partili İlkdoğmuş açıklamasının devamında İYİ Parti’yi hedef alarak şunları söyledi:

“Daha açıklama yapmaya fırsat kalmadan İYİ Parti Milletvekili Sayın Orhan Çakırlar, İYİ Parti İlçe Başkanlığı ve İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal açıklama üstüne açıklama yaparak sanki doktorları kendileri getirmiş gibi algı yönetmeye başlamışlardır. İpsala’mızda doktorların göreve başlaması nedeniyle tüm yetkililere teşekkür etmek varken; buradan siyasi nema elde etmeye çalışmak nasıl bir siyasi anlayışın ürünüdür merak ediyoruz?”

İYİ PARTİLİ GEÇİT: “3 SENEDİR NEREDEYDİNİZ?”

AK Partili İlkdoğmuş’a yanıt ise mevkidaşı İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı Hasan Geçit’ten geldi. Başkan Geçit açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ekim 2020’de Sayın Milletvekilimiz Orhan Çakırlar, Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vermiş. Bu önergenin üzerinden ise 6 ay geçmiştir. Sayın mevkidaşım şimdi çıkıp diyor ki AK Parti’nin girişimleri sonucunda hastaneye doktor geldi. Madem yapabiliyordunuz şimdiye kadar neden bu kadar zorlandınız derler adama. Muhalefet partilerinin görevi eksik ve yanlışları görüp iktidar sahiplerine iletmektir, onları kötü amaçla değil, doğruyu yapsınlar diye ikaz edip, uyarmaktır. Bunda art niyet aranmaz. Yine Sayın mevkidaşıma sormak isterim. Mademki hastanenin doktor eksiğini biliyordunuz üç senedir neredeydiniz? Üç doktor atamakla sağlık sorunlarını çözdüğünüze mi inanıyorsunuz?”

İYİ PARTİLİ GEÇİT: “SORUNLARI DİLE GETİRDİĞİMİZ İÇİN KISKANMAYIN, MEMNUN OLUN”

Sorunların daha derin olduğuna dikkat çeken İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı Hakan Geçit, İpsala’nın pandemi de en vahim yerler arasında olduğunu bunun nedeninin de AK Parti’nin lebalep kongreleri olduğunu söyledi. Başkan Geçit, “Milletin hakkını nasıl ödeyeceksiniz merak ediyoruz. Çok büyük vebal altındasınız. Bu mübarek Ramazan ayında size hatırlatmak isterim ki en büyük hak kul hakkıdır. Milletvekilimiz Sayın Orhan Çakırlar bölgemizin her türlü sıkıntısını Meclis’te dile getirerek çözüm talep ediyor. Siz ise bunu kin ve düşmanlıkla karşılıyorsunuz. Sorunları dile getirdiğimiz için kıskanmayın, aksine memnun olun. Sizin yapamadıklarınız, görmediklerinizi gündeme getirip milletimizin menfaatine yaptırmaya çalışıyoruz.” dedi.

İYİ PARTİLİ GEÇİT: “SİZE GÖREV ENEZ HASTANESİ’NİN DOKTOR SORUNUNU ÇÖZÜN”

İYİ Partili Geçit son olarak AK Partili mevkidaşına seslenerek, “Sayın Başkan; size millet adına bir görev daha veriyorum. Bakınız Enez Devlet Hastanesi’nde uzman doktor yok. Milletvekili Sayın Fatma Aksal ve İl Başkanınız Sayın Belgin İba, Enez Hastahanesi’nin doktor sorununu da çözsün. Ben size sitem etmeyeceğim. Enez ve İpsala halkı adına teşekkür edeceğim” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
haldu du
haldu du - 3 yıl Önce

akpli ilçe başkanına söyleyeceğim tek şey şarkı sözü.Daha önceleri nerelerdeydiniz.

SIRADAKİ HABER