İYİ Partili meclis üyelerinden istifa çağrısı

İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyeleri Necamettin Attay, Ergun Dönmez ve Duygu Şener ortak basın açıklaması yaparak, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’e istifa çağrısında bulundular. Ekrem Demir’in eksikliklerinin ve yetersizliklerinin ortaya çıkmaması için partilileri adeta Edirne sınırlarına hapsetmek istediğini öne süren partililer, zehir zemberek açıklamalarda bulundular.

İYİ Partili meclis üyelerinden istifa çağrısı

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Necamettin Attay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “11.01.2021 tarihinde basına ilan olunmak yolu disiplin kuruluna sevk 1 geçmiş süre zarfında neticelenen disiplin kurulu kararı ile ve bizlerde 03 Nisan 2021 tarihinde bir bildiri yayınlayarak sonucu ile paylaşmış ve bizleri disiplin sevk eden ve bu sevk kararını partinin antetli evrakı ile gereğini yapmaya davet etmiştik. Aradan geçen bunca süreye rağmen, şahsi ve takıntıları ile partinin seçilmiş Meclis üyelerini partinin meclis ihraç etmeye çalışan il başkanından en azından bir özür beklememize rağmen hiçbir pişmanlık ifadesi göremedik.
Edirne özelinde gerekse Türkiye genelinde İYİ Parti ve Genel Başkanımız vatandaş nezdinde büyük bir teveccüh görmekte ve oy bir hızla yükselmektedir. Genel Başkanımız yurt genelinde yapmakta olduğu çalışmalarda vatandaşlar ile buluşmakta onların dertlerini dinlemektedir. Türkiye'nin bütün illerinden teşkilat mensupları Genel Başkanımızın ve yetkili kurulların bu gayretine omuz vermekte ve onların bu azim kararlılığından feyz almak ve mevcut motivasyonlarını arttırmak üzere Ankara'ya Genel Merkezlerine ziyaretler düzenlemekte, Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarını ziyaret etmektedir, Bunun sanırım tek bir istisnası var EDİRNE
.

Son büyük kurultayın yapılmasından ve yetkili kurulların seçilmesi üzerinden nerede ise 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen, Edirne’nin pek muhterem İl başkanı Ekrem Demir her nedense genel merkeze kendi dışında kimsenin gitmesine ve temas kurmasına izin vermemektedir. "Zaten disiplin kuruluna sevk ve gerekçelerinden biride buydu. "Türkiye'nin bütün il teşkilatları gerek yönetim kurulu üyeleri ile gerekse ilçe başkanları ve il divan kurulu üyeleri ile defalarca Genel Başkan ve genel merkez ziyaretleri yaparken, Edirne teşkilatları tabiri caizse Edirne sınırlarına hapsedilmek istenmektedir.
Bunun gerekçesi bizce ortadadır. Sayın İl başkanı bir özgüven eksikliği içerisinde bulunmakta, eksik ve yetersizlikleri ortaya çıkmasın diye kendi dışında kimsenin siyasal temasta bulunmasına müsaade etmemekte, Edirne ilinde olanların ve yaşananların sadece kendisinin aktardığı kadarı ile bilinmesini istemektedir. Zira "Benden habersiz, ne ilçe başkanları ne de onun teşkilatları Ankara'ya gidebilir? Müsaade etmem. Gitse de Genel Başkan ile görüştürmem "diye nutuk atmasının, en büyük ilçesinde yaşananların üzerini örtmeye çalışarak, görmezden gelmesinin, işine geldiği gibi yorumlayarak aksettirmesinin başka ne anlamı olabilir?


Değerli basın mensupları, Ekrem Demir'in anlamadığı veya işine gelmeyen mesele şudur; İYİ PARTİ "ben ne dersem olacak, ben izin verirsem olur, izin vermezsem olmaz, ben yaptım oldu.” gibi soğuk savaş yıllarının günümüze miras bıraktığı siyasi söylem ve üsluptan bıkan vatandaşların, genel başkanımızın şahsında insana değer veren, ortak aklı ön planda tutan, partilisi ile gönül bağı kuran bir anlayışın ürünü olarak kurulduğu ve bu doğrultuda büyüyüp yoluna devam ettiğidir.
AKP Edirne İl Başkanı, Genel Başkanımız Meral Akşener'e terör iş birlikçiliğini sosyal medya hesaplarından yakıştırırken tek kelam edilmemesinin sebebi nedir, çok merak ediyorum? Zira sosyal medya hesaplarını kendini göstermekten, çiçek böcek paylaşmaktan başka bir amaç için kullanmayanların AKP il başkanının iftiralarına karşı genel başkanını savunmamalarının bir açıklaması yoktur Edirne nazarında.


Değerli basın mensupları, son basın açıklamamızı gereğini yapın diye bitirmiştik. Buradan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir'e tekrar çağrıda bulunuyoruz. İl başkanı siyasi partilerin temsil makamlarında bulunanlar, aldıkları kararlarının sonuçlarının gereğinin yapmakla mükelleftirler. İYİ parti gibi kuruluşu şanlı bir demokrasi mücadelesi ile geçen bir partinin il başkanına da aldığı anlamsız kararların ardından güven tazeleyerek gereğini yapmak düşer.
Buyurun il başkanı tüzüğün ilgili hükümlerine göre seçimli kongreyi toplayın ve Edirne İYİ Parti teşkilatının önünü açın. Yapılacak seçimlerde her iyi parti üyesi aday olabileceği gibi Edirne İYİ parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Necamettin Attay olarak ben de aday olacağımı buradan siz değerli basın mensupları vasıtası ile tüm kamuoyuna duyuruyorum. Saygılarımızla.”


İYİ Parti Meclis Üyesi Ergun Dönmez de açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Personel A.Ş’den bir tane yönetim kurulu üyeliği boşaldı. Buna istinaden ‘Necamettin hocamı orada görmek istiyorum’ demiş Ekrem başkanımıza. O da olayı bize değişik aksettirdi. Bir gece bütün belediye meclis üyelerine acele topladı. Orada bize dedi ki ‘İçinizden birisini Recep başkan personel A.Ş’de görmek istiyor’ dedi. Aslında bu olay sadece ve sadece Necamettin hocama teklif edilmiş. Bize öyle anlatıldığı için bizde öyle kabul ettik. ‘Bu gece haber vereceksiniz’ dedi. Mevlüde hanım ve Necamettin hoca’ ben katılmıyorum’ dedi. Duygu hanım ile ikimiz kaldık. Duygu hanım ‘abi sen istiyorsan sen ol ama sen istemiyorsan ben olmak istiyorum’ dedi. Konuyu grup başkanımız Necamettin hocaya bildirdik. O da Ekrem başkanımıza bildirmiş. Bildirmemize nazaran 3-4 ay gibi bir süreçte kimin isminin söylendiği Recep başkana söylenmemiş. Biz o süreçte Necamettin hocama teklif edildiğini öğrendik. Meğer bizim 4’ümüze teklif edip anlaşamayacağımızı düşünerek oraya bir başkasını vermek istemiş. Recep başkana gittik. Biz il başkanımıza böyle böyle dedik ama o size bir şey söylediğini tahmin etmiyoruz dedik. Recep başkan da ‘Söylemedi’ dedi. Bizim adayımız Duygu Hanım dedik. O süreçten sonra olaylar gelişmeye başladı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER