KEFEK Başkanı Aksal, Gürcistan Ombudsmanı ile görüştü

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Gürcistan Ombudsmanı Nino Lomjaria ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

KEFEK Başkanı Aksal, Gürcistan Ombudsmanı ile görüştü



KEFEK Başkanı Fatma Aksal, kabulde yaptığı konuşmada Gürcistan Ombudsmanı ve heyetini TBMM'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Kadim geleneklere sahip Türk ve Gürcü halkları arasında çok güçlü bağların bulunduğunu kaydeden Aksal, "Türk halkı, dünyanın en çetin coğrafyalarından olan Kafkasya'da, insan odaklı köklü bir medeniyet kuran Gürcistan halkına karşı daima dostane hisler beslemiştir. Halklarımız arasındaki bu köklü beşeri bağlar, bugün de ilişkilerimizin en güçlü dayanağıdır. Bizler artık ilişkilerimizi, stratejik ortaklık olarak tanımlıyoruz. Çok boyutlu ve çok yönlü bir ortaklığa sahibiz. Yöneticilerimiz kadar, iş adamlarımız ve halklarımız da yoğun etkileşim halindedir." dedi.
Her alanda derinleşen ve genişleyen ikili ilişkilerin tamamlayıcı unsuru olarak parlamenter diplomaside de Gürcistan ile olan ilişkileri yoğun bir şekilde sürdürmek istediklerinin altını çizen Aksal, "Gazi Meclisimiz ile 103 yaşında köklü bir kurum olan Gürcü Parlamentosu arasındaki ilişkilerin Dışişleri Komisyonları ve Konya Milletvekilimiz Sayın Halil Etyemez'in başkanlığını yaptığı Türkiye - Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubumuzun çabaları ile çok ileri seviyelere geldiğini görmekten de ayrıca memnunuz. Parlamentolarımız arasındaki işbirliğinin artırılması ilişkilerimizin geliştirilmesine güçlü bir zemin sağlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER