Meriç Nehri, cazibe merkezi olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Edirne’de ziyaretler gerçekleştirdi. Meriç Nehri’nde kürek çeken Karaaslan, “Meriç Nehri cazibe merkezi olacak. En büyük hayalimiz buydu ve gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Meriç Nehri, cazibe merkezi olacak

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca, gençlere yönelik hazırlanan "Cemre" adlı çevre projesinin saha çalışması Edirne'den başlatıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, kent ormanında gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Cemre Projesi" etkinliğine katıldı. Burada gençlerle yürüyen Karaaslan, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Cemre’yi içlerine düşen çevre hareketi olarak tanımladıklarını söyledi.
Karaaslan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve gençler, Meriç Nehri kenarında yürüyüş yaptı. Karaaslan'a "3 Nehir 1 Şehir Projesi" hakkında bilgi veren İba, Edirnelilerin yıllardır nehir kenarını kullanabilmenin hayalini kurduğunu ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca nehir kenarının Millet Bahçesi olarak projelendirildiğini anlatan İba, "2 aşamalı projemiz var. Bir tanesi 3 Nehir 1 Şehir Projesi, geçen hafta temelini attığımız hidroelektrik santral, yeşil enerjiyle elektrik üreteceğiz nehrimizden, ikinci kısım da Millet Bahçesi olarak kullanılacak kısım. Onun projeleri devam ediyor. 3 Nehir 1 Şehir Projemizde temel atma törenini geçen haftalarda gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem burası çok güzel bir yer olacak. Cazibe merkezi olacak Meriç Nehri'miz. En büyük hayalimiz buydu ve gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

KARAASLAN KÜREK ÇEKTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Meriç Nehri kenarındaki TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Tesisi'ni ziyaret etti. Burada sporcularla sohbet eden Karaaslan ve İba, nehirde kürek çekti. Karaaslan, Edirne için kürek sporunun çok değerli olduğunu ifade etti. Kendisinin ilk kez kürek çektiğini anlatan Karaaslan, "Burası ruhu olan tarihi bir şehir. Burada tarihe tanıklık ettik, Meriç Nehri'nde gençlerle metaforik olarak geleceğe kürek çektik. Çok keyifliydi." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER