“Meriç, Uzunköprü ve Enez köylerinin arazilerine kimler göz koydu ?”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu son zamanlarda köylerde, köyde yaşayanlardan habersiz olarak, orman veya orman vasfını yitirmiş arazilerin özel ağaçlandırma, mantar veya tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği gibi adlar altında o köylerle hiçbir ilişkisi olmayan üçüncü kişilere kiralandığına dikkat çekerek, bunun son örneğinin Enez Yenice Köyünde yaşandığını belirtti.

“Meriç, Uzunköprü ve Enez köylerinin arazilerine kimler göz koydu ?”

Köylerdeki bu tür arazilerin öncelikle orada yaşayan köylüler tarafından kullanılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu “AKP ‘giderayak ne götürürsek kar’ diyerek köylülerimizin hakkını talan etmeyi seçti dedi. Bunu yapanlardan hesap soracağız. Köylülerimizin topraklarını başkalarına peşkeş çekenler sanmasınlar ki el çabuklukları bir işe yarayacak. Bu alanları gerçek sahiplerine, orada yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına vereceğiz” dedi.
Daha önce Meriç Subaşı, Uzunköprü Çöpköy ve başka birçok yerde olduğu gibi Enez Yenice’de de orman vasfını yitirmiş alanların oralarla hiçbir ilişkisi olmayan üçüncü kişilere verilmek istendiğini vurgu yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce başka yerlerde yaptıklarını Enez Yenice’de de yapmaya çalışmaktadır. Tarım ve Orman Bakanı’na bu konuyla ilgili soru önergemizi verdik. Bakalım cevap verebilecek mi?
Bu kararları alanlar, gizli gizli bu alanları kiralayanlar sanmasın ki yaptıkları onlara kar kalacak. Seçimden sonra hem bu yerleri oraların asıl sahibi olan vatandaşlarımıza vereceğiz. Hem bu el altından alınan kararlarda imzası olanlardan hesap soracağız. Kimsenin yanına yaptığı kar kalmayacak ama yaptıklarının hesabını herkes verecek.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER