Orhan Çakırlar’dan hükümete korona önerisi

Orhan Çakırlar’dan hükümete korona önerisi

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Türkiye’de artan korona virüs vakaları sonrasında uygulanan kısıtlama tedbirlerinin çözüme ulaşmadığını, ve daha iyi tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.
Çakırlar, yaptığı açıklamada; Türkiye’de vakaların Haziran ayından alınan gevşeme kararları sonrasında arttığını belirterek, buna çözüm olarak 2 hafta uygulanacak yasakla hastaların tespit edilebileceğini ve bu süre içinde vatandaşlarla belli bir oranda destek yapılması gerektiğini dile getirdi.

“Genel karantina uygulanmalı, her eve kişi başı 500 TL verilmeli”
Türkiye’de vakaların her geçen gün arttığını belirten Çakırlar, “11 Mart 2020’de Türkiye’de ilk vaka görülmeye başladığında Genel Başkanımız, en az 2 hafta ya da 3 hafta her yer kapatılsın şeklinde teklifte bulundu. Bir hanede kaç kişi yaşıyorsa, kişi başına 500 TL verilsin demişti. Bu 2 haftalık sürede bütün taramalar yapılsın, ondan sonra hastalar tespit edilsin ve daha rahat nefes alınır.
1 Haziran’a kadar yasaklar oldu ama sanki her şey düzene girmiş gibi 1 Haziran’da her yer açıldı. Ama vakalar Nisan ayına göre daha da arttı. Genel Başkanımız Meral Akşener, grup toplantısında, 15 gün her yerin kapanmasını yine söyledi. Hafta sonu kapatıyorsun, pazartesi günü yine açıyorsun. Böyle münavere olmaz. Bu sefer birçok sosyal tesislerde çalışan, garsonundan, lokantacısına kadar paket servis yapıyor. Kuru fasulyeyi adam nasıl paket yapsın? Dolayısıyla, çözüm her evde kişi başı 500 TL verilmeli. Bu ülkenin ekonomisi her şeye para buluyor, geçilmeyen köprünün parası ödetiliyor, uçulmayan havaalanına para bulunuyor da, vatandaşımıza bulunmuyor.” dedi.

“2 hafta uygulanacak yasak ile hastalar tespit edilmeli”
Esnafın gerek virüs dolayısıyla, gerekse de buna karşı alınan yetersiz önlemler sebebiyle mağdur olduğunu ve buna bağlı olarak da pandemi sürecinde verilen kredilerin geri ödemelerinde zorlukların yaşandığını ifade eden Orhan Çakırlar, sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafımız bu günlerde gerçekten çok mağdur. Diyelim ki birikimi vardı, bu birikim nereye kadar? Bu süre içerisinde birikimi olan vatandaşımız birikimini de bitirdi. Bu çok sıkıntılı bir durum. Bunun ortadan kalkması, kişi başına belli bir miktar para dağıtılmasıyla çözülür. 2 hafta uygulanacak yasak ile de hastalar tespit edilmeli. Edirne en düşük oranda hasta olan iller arasındaydı, şimdi haberlere baktığımızda %100-%200 artmış durumda. O kadar çok sıkıntılı ve mağdur durumdayız ki, bunun çözümü iki hafta kapanmalı. Mağduriyetin giderilmesi için de dediğimiz gibi 500 TL destek verilmeli. Esnafa ziyarete gidiyorum, nerdeyse tüm dükkanlar kapalı. Bu insanlar ne yiyecek, ne içecek? Bu çark nasıl dönecek? Esnafa Krediler veriliyor, esnaf aldığı krediyi nasıl ödeyecek? İki ucu pis değnek. Vatandaşları serbest bıraksanız bir türlü, kapatsanız bir türlü. Serbest bıraksanız hastalık artıyor. Öbür taraftaki mağduriyetin devlet gücüyle giderilmesi lazım. Diğer devletler 10 veriyorsa, biz de ama 1 ama 5 verelim. İnsanlarımızın mağduriyetini gidermek için hükümetimizin acil tedbirlerini almaları gerekiyor.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER