“Ormanlar orada yaşayan vatandaşlarımızındır”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’de Uzunköprü Çöpköy’deki orman alanının özel ağaçlandırma sahası olarak bir firmaya verilmesini gündeme getirdi.

“Ormanlar orada yaşayan vatandaşlarımızındır”

Bu alanın Çöpköy’de yaşayanların olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu eğer birilerine verilecekse Çöpköylülere verilmesi gerektiğini belirti.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanına soruyorum: Uzunköprü ilçemizin Çöpköy Mahallesi'nde ağaç dikmek için ağaç katliamına niçin izin verdiniz? Arazi ve ağaçlar kimindi? Çöpköy'de yaşayanların.
Peki, ne oldu? AKP gece yarılarını çok sever, bütün sorunlu yasaları gece yarısı çıkartır; bu da buna benzedi. Gece yarısını iki geçe Çöpköy'deki çok az bir kısmı boş, önemli bir kısmı meşe ağacıyla kaplı ormanlık alanı sözde ilan ederek köylüye değil bir firmaya verdiniz.
İlanı kimse görmedi yani kimsenin haberi yok. Haber verseydiniz, Çöpköylüler oradaki boş araziye gelir getirici ceviz ve badem dikerlerdi. Siz ne yaptınız? Orada yaşamayan, bir günlük bile ikameti olmayan bir firmaya yanında göl de olan bu araziyi verdiniz.
Bu firma da ceviz dikmek için meşe ağaçlarını kesti. Vatandaş haklı olarak soruyor: ‘Benim arazimi benim haberim olmadan nasıl talan edersiniz?’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER