Recep Gürkan, “Asfaltlanmayan yer kalmayacak”

Edirne’de bu yaz her yerin asfaltlanacağını açıklayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu yaz bu yolların hepsini yapacağız kararlıyız” dedi.

Recep Gürkan, “Asfaltlanmayan yer kalmayacak”


Recep Gürkan; Ülkemizin her tarafını saran derin bir yoksulluk var. Örnek vereceğim, Edirne’de çok miktarda bozuk yol var alt yapıdan dolayı vatandaşın şikâyeti var haklılar. Bu yaz bu yolların hepsini yapacağız kararlıyız. Geçtiğimiz Ekim ayında bu yolların yapılmasıyla ilgili planlamaya başladık, çalışmaya başladı arkadaşlarımız, tespitleri yaptılar. Neye ihtiyacımız var, ne kadara ihtiyacımız var sonuçta her şey paraya dayanıyor. Ekim ayında çalışmaya başladığımızda 100 bin ton asfalt yapalım Başkanım bu yıl dediler tamam dedik. 100 bin ton asfalt yapmak için mazotu, iş makinesi, doğalgazı onları bir tarafa koyuyorum onlar ayrı. Sadece Bitüm dediğimiz asfaltın ham maddesi vatandaşın zift bizim bitüm dediğimiz bir malzeme var.

Petrol türevi onu TÜPRAŞ’dan peşin para ile alıyoruz. Yatırdığımız para o gün ki kur üzerinden 10 kuruş eksik ise tanker sıraya girmiyor. 10 kuruşu tamamlıyorsunuz öyle sıraya giriyor. 100 bin ton asfalt yapmak için 5 bin ton altını çizerek söylüyorum. Ekim ayında arkadaşlarım çalışmaya başladığında bu Bitümün bir tonu 3 bin 300 liraydı. Yani 16 milyon 500 bin lira para lazımdı bize sonra artı artı 6 bin liraya çıktı bizim 16,50 milyon oldu 30 milyon. Geçtiğimiz 2 güne kadar 8 bin 320 bin liraya çıktı. Bizim 16,50 oldu 41,50 milyon TL.

Bugün sabah gözümüzü açtık artık benim telefonda uygulaması var oraya bakıyoruz Bitüm fiyatı, akaryakıt fiyatı, bu sabah baktım 9 bin 271 lira olmuş yani tonuna yaklaşık bin lira zam gelmiş. Ama biz 5 bin ton alacağız. Dolayısıyla tonundaki 1000 liralık artış bize 5 milyon TL bir yük olarak geliyor. Şimdi bizim 41,50 milyon çıktı 46,50 milyona tablo bu. Mazot için geçen hafta bir indirim yaptılar 20 lira 34 kuruşa düşmüştü. Dün akşam itibariyle 23 lira 70 kuruş 24 lira. Biz yılda 700 bin litre mazot kullanıyoruz Edirne belediyesi olarak. Geçen yıl 6.80’di 7 lira desek 5 milyon, 4 milyon 905 milyon. Şuan da 24 lira mazotun litresi yine 700 bin litre mazot kullanacağız. Ne yapıyor 16 milyon 800 bin lira, 5 milyon 800. Diyeceksiniz ki, ‘biz seni anlatın diye değil çöz diye seçmedik çöz diye seçtik’ çözüyoruz çözeceğiz. Edirneliler bir araya geldi mi çözemeyeceği bir şey yok çözeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER