Savaş Üner, “Algıyı bırak, ekonomiye bırak”

Savaş Üner, “Algıyı bırak, ekonomiye bırak”

Yoksulluğu hayatın her alanında yaşayan halkın, mutfaktaki yangınla savaş verdiği bu dönemde iktidar temsilcisi Belgin İba’nın sosyal medya üzerinden algı operasyonu yapıp halkın gerçek sorununu görmezden gelmesine tepki gösteren Edirne Belediye Meclis Üyesi Savaş Üner, AKP’li İba’yı algı operasyonlarını bırakıp halkın sorunlarını dinlemek için meydanlara beklediğini söyledi.

Son dönemde yaşanan zam yağmuru nedeniyle halkın nefes alamaz hale geldiğini belirten Edirne Belediye Meclis Üyesi Savaş Üner, el yakan faturalar nedeniyle halkın kombisini dahi açmaya korkar olduğunu söyledi. En temel ihtiyaç olan ısınmayı kömür ile gerçekleştiren vatandaşların ise, artık bırakın tonla kömür almayı poşetle kömür alır hale geldiğini vurguladı.
Vatandaşın adeta yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Üner, artan fiyatlar karşısında halkın çaresiz olduğunu söyledi. Halkın artık zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini ifade eden Üner, halkın fakirliği iliklerine kadar hisseder olduğunu anlattı.


Meyve-sebze pazarının son saatlerinde halkın çöpe atılan ürünleri toplamasının yaşanan süreci en net şekilde gözler önüne serdiğini belirten Üner, paramızın pul olduğunu söyledi. Edirne’ye her gün gelen binlerce Bulgaristan vatandaşının aldıklarını taşımakta güçlük çektiğini ancak yerel halkın ise indirim için market market gezdiğini görünce kahrolduğunu anlatan Üner, bu yaşananları görmesi için AKP’li Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya seslendi.
Tüm Edirnelilerin bildiği Balıkpazarı çarşısında Bulgaristan vatandaşlarının tepsi tepsi tatlı alırken, Edirne halkının parça yufka almak için sıra beklemesinin izahı olmadığını anlatan Üner, Türk halkının çaresizliğini görmezden gelen İba’nın sosyal medya üzerinden algı operasyonlarıyla meşgul olduğunu belirtti. İba’yı halkın ve esnafın sorunlarını dinlemek için meydanlara davet ettiğini vurgulayan Üner, halkın algı operasyonlarına “dur” diyeceğini anlattı.


Halkın bayat ancak ucuz ekmek için fırın fırın gezdiğini anlatan Üner, “Edirnelilerin bu halini görünce içiniz sızlamıyor mu?” diyerek İba’ya seslendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER