“Skandal, utanç verici açıklama”

“Skandal, utanç verici açıklama”

Söğütlük Kent Ormanı’nın millet bahçesi yapılması projesi hakkında ETV’de gazetecilerin ‘özgürlük’ sorusuna AKP’li Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, “Edirne’de özgürlük deyince alkol özgürlüğü, laf oraya getirilmeye çalışılıyor.” diyerek cevap verdi. Bu kez de gazeteciler “Siz özgürlüğü alkol olarak algılıyorsanız o sizin tercihiniz” dedi.
‘Söğütlük Doğal Kalsın’ platformunun çalışmalarını destekleyen ve Pazar günü gerçekleştirilecek olan ‘insan zinciri’ eylemine katılacağını açıklayan CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi ve CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, yaptığı açıklamada Özcan’a tepki gösterdi.
Özcan’ın akla mantığa sığmayan açıklamasının Edirnelileri küçük düşürdüğünü belirten Üner, “ bu açıklama Edirnelilerin duygularını incitmiştir. Utanç verici açıklamadır. Söğütlük dedelerin, ninelerin, annelerin, babaların, çocukların, torunların koşup oynadıkları anılar ile dolu nefes aldıkları Kent Ormanıdır. Ormanlık alanları alkol mekanları olarak görmek sığ düşüncedir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Edirne Gazetesi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER