SOL Parti, savcıları göreve davet etti

SOL Parti, savcıları göreve davet etti

SOL Parti Edirne İl Örgütü’nden çağrı.
SOL Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Katliam Çağrısı yapan T.Ü. Sekreteri Profesör Dr. Cevdet Kılıç’ın Üniversite ile İlişkisi Kesilsin, Edirne C. Savcılığı derhal harekete geçsin!
AKP-MHP Hükümeti döneminde hiçbir şeye şaşırmıyoruz, şaşıramıyoruz!
Şaşırmalı mıyız? Evet!
Kamudaki “AKP militanları” gün geçmiyor ki ülkenin gerçek gündemini çalmak için akla ziyan demeçler vermesin. Bu demeçlere sokaktaki çocukların bile güleceğini bilmelerine rağmen yalan söylemekten, gerçekleri çarpıtmaktan vazgeçmiyorlar. Bundan bekledikleri de hükümetin hiçbir soruna çare bulamaması gerçeğinin üzerine bir şal örtmek. Yetmedi konumlarını unutup geniş halk kesimlerine gözdağı vermeye çalışmak.
Bunun son örneği T. Ü. Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve hocalarını katliam yaparız diye tehdit eden twiti. Boğaziçi öğrencilerine destek olan yazarları ve öğrencileri gözaltına alan Cumhuriyet Savcılıkları bakalım bu twite soruşturma açacaklar mı? Göreceğiz. Prof. Kılıç attığı twitte aynen şöyle diyor: “Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de. Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Bir gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz.”
Kamuoyunun çok yakından bildiği üzere Boğaziçi Üniversitesine dışarıdan yapılan AKP’li rektör atamasına başta öğrenciler olmak üzere öğretim üyeleri büyük tepki göstermiş atamayı protesto etmişti. Bu protestoda tek bir kişi incinmemiş tek bir harbede yaşanmamıştı. Ta ki rektörün Güvenlik Güçlerini Üniversiteye çağırmasına kadar.
Peki, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri ne istiyor? “Üniversiteler herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki ve baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir. Üniversitelerde karar alma yetkisinin, demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler, atamayla değil seçimle belirlenmelidir. Üniversitelerin, özerk anayasal kurumlar olarak akademik programlarını ve araştırma programlarını öğretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurularınca kararlaştırılarak belirlenmesi, bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır.”
Akademi ve bilim dünyası işin doğası olarak kabul edilmesi gereken bu taleplere Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın yanıtı katliam çağrısı yapmak olmuştur. Bu Trakya Üniversitesi için bir ilk olmuştur. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü bu şahsın Üniversitedeki tüm görevlerine son vermeli ve Edirne Cumhuriyet savcısı hakkında soruşturma başlatmalıdır.” SOL PARTİ EDİRNE İL ÖRGÜTÜ
Zülküf ATEŞ (İl Bşk.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER