SOL Parti, “solun talepleri yükseltilmeli ve örgütlenmelidir”

SOL Parti, “solun talepleri yükseltilmeli ve örgütlenmelidir”

SOL Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Basına ve kamuoyuna, Hepimiz ülkenin içinde bulunduğu bu karanlıktan rahatsızız. Ülkemizin geleceği için endişeliyiz. Bugün 12 Eylül faşist rejiminin açtığı yoldan yürüyen, emperyalist kapitalist sistemin döşediği taşlara basa basa palazlanan siyasal İslamcı tek adam rejimi, Yerel yönetim seçimlerinde yenildi ancak yıkılmadı. Milliyetçi payandaya karşın ayakta durmakta zorlanıyor. Egemen güçler, miadını dolduran bu gerici iktidarın yerini alacak, ondan çok da farklı olmayan bir sağ iktidarın arayışı içindeler. Oysa bugün gerici iktidara karşı toplumda çok güçlü bir sol birikim var. Her ne kadar örgütsüz de olsa toplumsal mücadelenin talepleri esas olarak yüzünü sola dönmüş kesimler tarafından taşınıyor. Bu nedenle toplumsal talepler sağ bir programa, sağ bir ittifaka sığmayacaktır. İşte tam da bu nedenle solun talepleri yükseltilmeli ve örgütlenmelidir.
Bu kötülük iktidarını yenmek; harami saltanatına son vermek için örgütlenmekten ve mücadele etmekten başka bir yol yok! Yıllardır örgütlü mücadeleyi öcü ilan edenler kendileri mafya, çete, tarikatlar halinde örgütlenip ülkemizin kaderine el koydular!
Bunu değiştirmeliyiz!
Artık öfke duyduğumuz; kızdığımız her şeyi değiştirmek için kimseyi beklemeyelim. Birileri bunları bizim için yapmayacak, biz birlikte başarabiliz.
Şimdi örgütlenme zamanı! SOL Zamanı!
Tüm Edirneli dostlarımızı; Eğitimci Feray Aytekin Aydoğan ve Akademisyen Güven Gürgan Öztan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğimize davet ediyoruz.”
SOL PARTİ
Merkez ilçe Başkanı Şafak Engincan Çolak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER