“Tarlaya gidebilmek için 10 ayrı belge mi isteniyor ?”

“Tarlaya gidebilmek için 10 ayrı belge mi isteniyor ?”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sınıra yakın tarlalarına gitmek isteyen çiftçilere çıkarılan zorlukları TBMM’de gündeme getirdi.
Sınıra yakın bir yerde tarlası olan çiftçilerin tarlalarına gidebilmeleri için izin almalarını gerektiğini belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu, bu izin için istenen belgeleri TBMM’de yaptığı konuşmada teker teker saydı: “Fotoğraf, nüfus cüzdan fotokopisi, nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi, adli sicil kaydı, Jandarma GBT'si, tabura dilekçe, ÇKS belgesi ve ilmühaber. Bunlar ne mi? Edirne'de sınıra yakın bir yerde tarlası olan çiftçimizin tarlasına gidebilmesi için istenen belgeler; tam 10 tane.”
Çiftçimizin kendi tarlasına gidebilmesi için bir sürü belge istenirken milyonlarca yabancının elini kolunu sallayarak ülkemize girdiğine dikkat çeken CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Çoğunluğu Suriyeli milyonlarca yabancıya hiç sormadan sınırlarını açan AKP kafası tarlasına gitmek isteyen çiftçiye binbir zorluk çıkarıyor. Bu kadar belge nedir? Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk vatandaşı olarak kendi tarlasına gitmek, tarlayı ekmek, tarlaya bakmak, ürününü toplamak ne zamandan beri olası suç kabul ediliyor?” diye sordu.
Çiftçilerin sorunlarının çözümü için çağrı yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu sözlerini “İlgili Bakanlıklar abuk sabuk işleri bir tarafa bırakarak sınırda tarlaları olan çiftçilerimize binbir güçlük çıkarmak yerine tarlalarına gitmeleri için çalışmalarını kolaylaştıracak önlemleri almalıdır. Her gelen yabancıya sınırları açarken neredesiniz? Sizin gücünüz sadece kendi vatandaşlarımıza, kendi çiftçilerimize mi yetiyor?” diyerek tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER