“Ülkedeki çürüme, sofralardaki yangın sansürle kapanmaz”

“Ülkedeki çürüme, sofralardaki yangın sansürle kapanmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu AKP – MHP ortaklığı tarafından Meclise getirilen sansür yasasının tek amacının gerçekleri gizlemek olduğunu söyledi.
“Mızrak çoktandır çuvala sığmıyor” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Sansür uygulayarak, cezayla gazetecileri tehdit ederek iktidarda kalacaklarını sanıyorlar. Ülkedeki çürüme, sofralardaki yangın sansürle kapatılamaz” dedi.
İlk seçimde iktidarın gidici olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamaları şöyle sürdürdü:“Asgari ücretle bir fabrikada çalışan Ayşe Hanım sabah çocuğunu okula gönderecek, beslenme çantasına yumurta koyamıyor, süt koyamıyor, meyve koyamıyor; bunları sosyal medyadan da anlattığı zaman neredeyse devlete karşı suç işlemiş oluyor ve kendisi tutuklanmaya kadar gidecek sorunlarla karşılaşıyor.
Yine, emekli Fatma teyze pazara çıktığı zaman lahana alamıyor, salçalık domates, biber alamıyor, tarhanalık hiçbir malzemeyi alamıyor çünkü TÜİK verisi ile pazardaki veriler arasında çok fark var
Geçen yıl 1 lira olan domates şimdi 10 lira, geçen yıl 2 lira olan biber şimdi 20 lira, geçen yıl 40 lira olan peynir şimdi 130 lira, 80 lira olan kıyma 160 lira. Şekere yüzde 500 zam geldi, mazota yüzde 300 zam geldi, gübreye yüzde 500 zam geldi, geçen yıl 200 lira olan bir çuval un şimdi 600 lira.
Sansür yasası getirerek bunların konuşulmasını engellemek istiyorsunuz ama ne yaparsanız yapın hiçbir şeyi engelleyemezsiniz, hiçbir şeyi karartamazsınız. Her şey vatandaşın gözlerinin önünde oluyor, vatandaş çarşıya, pazara, markete, bakkala gittiğinde bu fiyatları görüyor ne kadar yoksullaştığını görüyor ne kadar içler acısı bir durumla karşılaştığını görüyor.
Siz her şeyi gizlemeye çalışıyorsunuz ama gerçekler apaçık ortada. En kısa zamanda gideceksiniz, bunu siz de biliyorsunuz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER