Üner, 172 köyü ziyaret etti

CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi ve CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, kısa sürede 9 ilçe, 7 belde ve 172 köyde ziyaretler gerçekleştirip, halkın sorunlarını tek tek not aldı.

Üner, 172 köyü ziyaret etti

“Gitmediğimiz köy, sıkmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmayacak” anlayışıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi ve CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, ziyaret ettiği vatandaşların kendisini samimiyet ve içtenlikle karşıladığını belirtti. Halkın desteğini tam anlamıyla hissettiğini ifade eden Üner, halktan gelen yoğun ilginin heyecanını ve sorumluluğunu daha da arttırdığını söyledi. Heyecanını kaybetmeden emin adımlarla iktidara ilerlediğinin altını çizen Üner, köylerdeki izlenimlerini de paylaştı.
Edirne’nin ilçe ve köylerinde en büyük sorunların başında göçün geldiğini ifade eden Üner, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu köylerde yaşayan vatandaşların, sanayileşmenin arttığı Tekirdağ, Kırklareli ve çevre illere göç ettiğini gözlemlediğini anlattı.
9 ilçe, 7 belde ve 172 köyde ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyen Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, şu açıklamalarda bulundu, “gerçekleştirdiğim ziyaretlerden hemen hemen her bir vatandaşımızın söylediği ortak konu ‘hayvancılığın bittiği’ ile ilgiliyle. Bundan 10 yıl öncesinde birçok köyde binlerce büyükbaş hayvan bulunurken, şu an köylerde küçükbaş hayvancılığın kalmadığını, büyükbaş hayvancılığın da bitme noktasına geldiğini anlattı vatandaşlarımız. Girdi maliyetlerinin en büyük sorunu oluşturduğunu anlatan vatandaşlarımız, özellikle yem fiyatlarındaki artıştan dert yandılar.”
Artan girdi maliyetleri nedeni ve gençlerin fabrikaların bulunduğu yerleşim yerlerine göç etmeleri nedeniyle tarımın da bitme noktasına geldiği yönünde izlenimlerde bulunduğunun altını çizen Üner, “köylerde yaş ortalaması 55’in üzerinde. Köylerdeki tarlalarda icar yoluyla ekim yapılıyor.” dedi.
Çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını tek tek not aldığını belirten Üner, Umutsuzluğa yer yok. CHP iktidarımızda kısa sürede hayata geçireceğimiz uygulamalarla hem üreticinin hem tüketicinin yüzü yeniden gülecek. Halkın iktidarına çok az kaldı. Enerjimiz, heyecanımız yüksek. Çalışa çalışa kazanacağız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER