Üner, 253 köyü ziyaret etti

“Gitmediğimiz köy, sıkmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmayacak” anlayışıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Edirne Belediye Meclis Üyesi ve CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, Edirne’nin 253 köyünü ziyaret ederek ilk tur ziyaretlerini tamamladı.

Üner, 253 köyü ziyaret etti

Edirne’de kısa sürede 9 ilçe, 7 belde ve 253 köy ziyareti gerçekleştiren CHP Edirne Belediye Meclis Üyesi ve Edirne Milletvekili Aday Adayı Savaş Üner, “253 köyde yaşayan vatandaşımızın ortak sorunu düşen nüfus. Köylerde vatandaşlarımızın sorunlarıyla tek tek ilgilendim. Her köye gittiğimizde vatandaşın hayvancılık ve tarımdan uzaklaştıklarını gördük. Geçim kaynaklarımızın gün geçtikçe eridiğini gördük. Bu erimenin önüne geçebilmek için var gücümüzle çalışarak CHP iktidarında bunlara çözüm bulmak olacak” dedi.
Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Alıç, Kadıağılı, Kadıköy, Maksutlu, Kırköy, Harmanlı, Çavuşlu, Süleymaniye, Karabürçek, Yağmurca, Elmalı, Gazimehmet, Sipahi, Turnacı, Sultaşah, Ömerbey, Bıldır, Danişment, Muhacırkadı, Sazlımalkoç, Bayramlı, Malkoç, Başağıl, Çöpköy, Beykonak, Hasanpınar, Dereköy, Kırkkavak köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Üner, Enez, Süloğlu, Havsa, Lalapaşa, İpsala, Meriç, Keşan ve Uzunköprü’nün kalan köyleriyle ilçe ve köylerinde ilk tur ziyaretlerini tamamlamış oldu.
YENİ İŞ SAHALARI KAZANDIRILMASI GEREKİYOR
Üner, “İlk yola çıkarken ifade ettiğimiz gibi ilçe ilçe, belde belde, mahalle mahalle, köy köy çalışmaya devam edeceğimi söyledim. Uzunköprü’nün kalan köyleriyle beraber köy gezilerimi tamamladık. Uzunköprü’nün köyleri çok değerli. Köylerde yaşayan nüfus oranı yaşlı kesim. Gün geçtikçe köylerde genç nüfus oranı düşüyor. Uzunköprü’nün en büyük sorunu Ergene Nehri’nin kirliği ve işsizlik. Bazı köylerde yaşayanların köy civarında olan maden ocaklarında çalışıyor. İş sahalarının genişlemesi gerekiyor. Yeni iş sahaları açılmalı. Bu ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde olacaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER