Vatandaş, HES üzerinden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ihbar etti

24 Mart 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nin ardından bazı vatandaşlar, korona virüs tedbirleri kapsamında yasaklara uyulmadığını gerekçe göstererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi, HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasının “İhbarda Bulun” özelliğini kullanarak ihbar etti.

Vatandaş, HES üzerinden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ihbar etti

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlatılan ve 2020 yılı içinde cep telefonlarında mobil uygulama olarak yerini alan HES uygulaması sayesinde, Türkiye genelinde tüm yerleşim yerlerinin risk haritaları paylaşılıyor ve Sağlık Bakanlığı’nın verileri dikkate alınarak, vatandaşların Kovid-19 risk durumları tespit ediliyor, dolaşımları kontrol altına alınıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1 yılı aşkın süredir bireysel ve toplumsal sağlığın korunabilmesi adına halka sık sık “maske, mesafe ve hijyen” kuralları hatırlatılırken, kurallara uymayanlar hakkında da ceza-i işlem uygulanıyor.
Şu anki uygulamalar kapsamında, sosyal mesafenin seyreltilebilmesi için konser gibi insan popülasyonunun çok olduğu etkinlikler yasaklı konumda bulunuyor. Siyasi parti kongreleri ise bu yasaklardan muaf tutuluyor.


Hal böyle iken, devam eden siyasi parti kongrelerinde ortaya çıkan kalabalıklar ise görüntülere yansıyor ve vatandaşların tepkilerine yol açıyordu.
Son olarak 24 Mart 2021’de gerçekleştirilen AK Parti Büyük Kongresi de yine büyük kalabalıklara sahne oldu.

Ankara’da gerçekleştirilen kongreye Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlandı.

Görüntüleri ulusal kanallarda canlı yayında izleyen çok sayıda vatandaş ise kongrenin ardından HES uygulamasının ihbar sistemine ihbarda bulunmaya başladı.
Yaptıkları ihbarı sosyal medya sayfalarından da paylaşan vatandaşlar, uygulamayı kullananları, durumu ihbar etmeye davet etti.
Binlerce insanın bir araya gelip sosyal mesafeyi hiçe saydığı gerekçesiyle yapılan ihbarlarda şikayet edilenler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti oldu.

Kaynak: Keşan Online

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER