“Yerel esnafa sahip çıkalım”

“Yerel esnafa sahip çıkalım”

Virüs önlemleri çerçevesinde en çok sıkıntıyı esnaflar çekiyor. Kahvelerin tam kapalı, lokantaların ise sadece paket servis yapmasına izin verilen süreçle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, “yerel esnafa sahip çıkmak gerekir” dedi.

Paket servislerde “Yemek ısmarlama” zincirlerinin yüksek komisyonlarının ciddi bir sorun oluşturduğunu ifade eden Demirkıran açıklamasında şunları söyledi; “İnsanlar yemek ısmarlamak için sokağındaki, mahallesindeki köfteciyi, ciğerciyi, börekçiyi aramak yerine zincir “yemek getirme” şirketini arıyor. Her zaman alışveriş ettiği marketin evlere servis yaptığını bildiği halde ulusal bir zincire sipariş veriyor.

Bu konuda esnaf odaları tarafından güzel bir çalışma yapılmış ve “yerel esnafımıza sahip çıkın” logosuyla bir kampanya başlatılmıştı. Biz de Saadet Partisi olarak yerel esnafımıza destek veren bu çalışmayı destekledik, yönetim kurulu üyelerimizin, teşkilat mensuplarımızın bu çalışmayı sosyal medya hesaplarında yaymalarını istemiştik. Gerek Edirne’mizde gerekse ülke çapında yapılan bu çağrılar bir güzel hava oluşturdu.

Bu çalışmanın etkisiyle “yemek getirme zincirleri” yerel esnafı desteklemek adına 2 ay komisyon almayacaklarını duyurdular. Bu gelişme yapılan çalışmaların ne kadar etkili olduğunu ve aslında tüketicinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Ancak bu desteğin kısa süreli olduğu açıktır. Canıyla, malıyla işini yapmaya çalışan esnafımızın adeta ortağı durumuna gelen yüksek komisyonlar mutlaka makul bir miktarda tutulmalıdır. Daha da önemlisi alışverişlerimizi tanıdığımız bildiğimiz, güvendiğimiz esnafımızdan yapmaktır. Araya giren firmalar esnafın gelirinin düşmesine, bu da ister istemez aldığımız ürünün kalitesinin düşmesine sebep olacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER