DOÇEK, Kaz Dağları’ndan döndü

DOÇEK, Kaz Dağları’ndan döndü

Keşan DOÇEK geçtiğimiz hafta gittiği Kaz Dağları faaliyetinden sorunsuz bir şekilde geri döndü.
12 kişiden oluşan ekip, kar kalınlığının yer yer 40-50 santimi bulduğu Kaz Dağlarının kuzey yamaçlarında kış eğitim faaliyetlerini gerçekleştirdiler.
Dört gün üç gece boyunca kaldıkları dağda sırtlarındaki en az 20-25 kg’lık çanta ile toplamda 45 km’lik bir yürüyüş yaptılar.
Isının gece -18’lere düştüğü bir atmosferde çadırda kalan ekip üyeleri parkurları üzerinde bulunan Valla Şelalesine de uğradılar.
Kaz Dağlarının en güzel yerlerinden biri olarak bilinen Ayı Deresi üzerindeki Valla Şelalesinin görsel güzelliği karşısında adeta büyülenen ekip faaliyette karşılaştıkları soğuk ve yorgunluğu bir anda unutuverdi. 50 metre yüksekten dökülen şelalenin soğuktan birçok noktasında buzlanma olduğu da görüldü.
DOÇEK Ekibi Evciler, Ayazma noktasından başladıkları faaliyetlerini yine aynı noktaya dönerek sona erdirdiler.
Keşan DOÇEK Başkanı Hakan EŞME, “Kış Eğitim faaliyetlerinin ilk bölümünün başarıyla tamamlandığını ifade ederek, faaliyete katılan arkadaşların sert ve zorlu dağ ve kış koşullarında azim ve özveriyle mücadele ettiklerini, ekip ve takım ruhunu elden bırakmadan yeni deneyimler kazandıklarını" söyledi. EŞME, "önümüzdeki dönemde dernek olarak Türkiye’nin farklı noktalarında gerek bisiklet gerek yürüyüş gerekse dağcılık faaliyetlere devam edeceklerini" sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER