Keşan DOÇEK ekibi, Karia yolu yürüyüşünden döndü

DOÇEK, Türkiye’nin 800 km uzunluğa sahip yürüyüş parkuru olan Karia Yolu yürüyüşünün İç Karia etabını tamamladı. Deneyimli yürüyüşçülerden oluşan 21 kişilik ekip Karia Yolu parkuruna Aydın’ın Karpuzlu beldesindeki Alinda antik kentinden başladı. DOÇEK Ekibine Velimeşe VELBİS grubundan yürüyüşçüler de eşlik etti.

Keşan DOÇEK ekibi, Karia yolu yürüyüşünden döndü

Güzergah üzerinde Alinda Antik Kenti-Tekeler-Kullar-Bağarcık-Kapıkırı-Herakliea- Karahayıt etabını sırt çantalı ve kamp yüklü yürüyen ekip, sağanak yağış ve yükseklerdeki soğuk havaya rağmen faaliyetlerini sorunsuz ve kazasız bir şekilde tamamlayarak Keşan’a döndüler.
Latmos (Beşparmak) Dağlarının eteklerinde bulunan İç Karia etabında Alinda Antik Kenti, Çörlen Asarı, Yediler Manastırı, Herakleia Antik Kenti, Karia Kral Yolu ve 8000 yıllık neolitik resimlerin olduğu Keremik bölgesini yürüyen ekip bölgeye hayran kaldı.
Keşan DOÇEK Başkanı Hakan EŞME, İç Karia etabı, Karia Yolunun en bakir güzergahlarından biri, bizler de bu patikalarda adeta bir zaman atlaması yaşadık. Kalabalık bir ekiple bu rotayı tamamlamış olmak, önümüzdeki faaliyetler için bizlere bir ön hazırlık niteliğinde oldu.
Bu yürüyüşler, bir anlamda, yakın zamanda yapacak olduğumuz çok daha uzun ve farklı niteliğe sahip faaliyetin antrenmanı niteliğinde, bu zorlu faaliyete katılan ve ekip ruhunu en iyi şekilde yaşatan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER