Keşanspor’un şampiyonluk filminin galası gerçekleştirildi

Keşanspor’un şampiyonluk filminin galası gerçekleştirildi

Keşanlı Gazeteciler Erdoğan Demir ve Bülent Saylam’ın hazırladığı Keşanspor’un 2022/2023 futbol sezonunda şampiyon olarak BAL’a çıkan Keşanspor’un şampiyonluk filminin galası geçtiğimiz Cuma günü akşamı yapıldı.

Saat 20.30’da Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen galaya Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, DEVA Partisi Keşan İlçe Başkanı Kerem Harmanlı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşanspor Kulübü Başkanı Nehir Gergin, Keşanspor Yönetim Kurulu üyeleri, Keşanspor Antrenörü İsmet Çelen, Yardımcı Antrenörler Cihan Yeşilırmak, Feyzullah Hardal ve Nevruz Kaldı ile Keşansporlu futbolcular ve sporseverler katıldı.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Seda Havale’nin sunumunda gerçekleşen program Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitler, Keşanspor’da görev yapan merhum kulüp başkanları ve yöneticiler adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Daha sonra 2023/2024 futbol sezonunda BAL’da Keşanspor forması giyecek futbolcular ile Teknik heyet sahneye davet edilerek taraftarlara tanıtıldı.

Bu sırada konuşmasını yapan Keşanspor Kulübü Başkanı Nehir Gergin, öncelikle geçtiğimiz yılki şampiyonlukta emeği olan başta teknik heyet olmak üzere tüm sporculara teşekkür ederek, “Bu filmimizi hazırlayan ve bunu bizim isteğimizle değil kendileri düşünerek yapan gazeteci Erdoğan Demir ile Bülent Saylam’a camiamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. BAL’da Edirne’yi Keşanspor ve Uzunköprüspor ile birlikte temsil edeceğiz. İnanıyoruz ki Keşanspor olarak başarılı olacağız bu ligde oynamakla sırtımızda daha anlamlı bir görev var. Hem Edirne’yi hem de Keşan’ı temsil etme görevimiz olacak. Ona da uygun davranmak ona da uygun şekilde bir takım sahaya çıkarmak zorundayız. Ezilmeyecek Keşan’ın adını taşımaktan gurur duyacak, sahada her zaman Keşan adını taşıyacak ve mücadele edecek bir takım ortaya çıkacağına da inanıyorum. Bu arada geçtiğimiz yıl aramızda olan oyuncular var olmayanlar var. Başta İsmet Çelen hocam olmak üzere Cihan Yeşilırmak, Feyzullah Hardal ve Nevruz Kaldı hocama ve tüm futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Geçen yılın ruhunu bu yıla aktarmak adına geçen yıldan takımımızda hatırı sayılır miktarda oyuncumuz var. Keşan ve çevresindeki oyuncuları da hepsini ek tek arayıp BAL’da Keşanspor da oynamaya davet ettik. Bunların bir kısmı daha iyi teklifler aldığı için başka takımları tercih ettiler, biz de anlayış gösterdik. Bazıları ile de anlaştık. O konuda ilerleyen zamanda daha fazla açıklamalarda yapacağım. Filme geri dönersek keyifli bir sezonun keyifli bir filmini izleyeceğiz diye düşünüyorum, tekrar teşekkür ediyorum. Erdoğan beye ve Bülent beye teşekkür ediyorum.” Dedi.

Gergin’in ardından filmi hazırlayan gazeteciler Erdoğan Demir ve Bülent Saylam konuşmalarını yaptı.

İlk olarak konuşan Demir, öncelikle tüm katılımcılara teşekkür ederek, şunları söyledi. “Öncelikle bu film nasıl oldu ben kısaca bundan bahsetmek istiyorum. Ben de 1984 yılında Keşanspor’da forma giyen biriyim. Ahmet Altınköprü hocamız, merhum Nedim Akın hocamız antrenörümüzdü. O günlerde toprak saha idi ve bugünkü yardımcı antrenörümüz Nevruz Kaldı’nın babası merhum Mustafa Kaldı’nın evi statta idi ve Nevruz o statta büyüdü ve Mustafa amca hayatını o stada verdi diyebilirim. Ayrıca amatör takımda kısa bir süre de olsa antrenörlük yaptım, gazeteci olarak Keşanspor’la 3.Lig’de iken takım ile her yere giderek takımı takip ettim. Geçtiğimiz yıl BAL için çok önemli olan Genç Aslanlar maçı vardı, biz de Bülent arkadaşımla beraber bu maçı canlı yayınlayalım diye düşündük, yapar mıyız, yapabilir miyiz böyle bir telaş yaşadık. Sonra öyle güzel bir yer bulduk ki Havsa Stadı tribünlerinde sanki bizim için hazırlanmıştı. O maçı oradan çektik ve canlı yayını gerçekleştirdik. O gün de dallıktı, şampiyonluk maçına birçok taraftar dallık nedeniyle gelemedi. Ama bizim Medya Keşan ve Keşan Postası’ndan yaptığımız canlı yayınla bu maçı insanlar Havsa’da imiş gibi yaşadı ve maçı canlı yayınımızdan takip ettiler. BAL sevincini de buradan öğrendiler. Biz de daha sonra bir çalışma hazırladık Bülent arkadaşımızla sezon içerisinde çektiğimiz maçtaki görüntülerden ve final maçındaki canlı yayından aldığımız görüntülerle bu filmi ortaya çıkardık. Ayrıca bu filme reklam vererek destek olan firmalarımız ile bu gece için salonu tahsis eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na da teşekkür ediyorum. Ben gerçekten çok gurur duydum takımımızla çünkü 6 yıl gibi bir sezonda bu takım ligde yoktu. Nehir Gergin Keşanspor’a sahip çıkarak Keşanspor’u yönetimi ile yeniden hayata döndürdü ve 2.Amatör’den BAL’a gelen bir takım yarattı. Ben buradan bütün teknik heyete, yönetime ve takımımıza başarılar diliyorum. Umarım filmimizi beğenirsiniz, iyi seyirler diliyorum.”

Demir’den sonra söz alan tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Erdoğan ağabey söyledi az önce 1984’te Keşanspor’da forma giydiğini ben de 1986’da Keşanspor miniklerde forma giymiştim. O günleri hatırlıyorum, toprak saha idi. Çok güzel günler geçirmiştik. Mustafa Dinç bizim hocamızdı, tabi bu film galası siz olmasaydınız olmayacaktı. Bu başarı olmasaydı hiçbir şekilde burada olmayacaktık. Size çok teşekkür ediyoruz. Bize böyle güzel bir gün yaşattığınız için 7 Mayıs’ı hiç unutmayacağım 6 Mayıs’ta benim doğum günüm. 7 Mayıs’ta şampiyonluğun geldiği gündü. İyi seyirler diliyorum, çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Saylam’dan sonra Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı konuştu.

Şapçı öncelikle herkese hoş geldiniz diyerek “Burada olmaktan mutluyum, ben de şampiyonluk maçına gidebildim. Şampiyonluk maçını yaşamaktan gayet mutluydum, sayın Erdoğan ağabeyimizin de dediği gibi Keşanspor, 6 yıldır ligde olmamıştı, Nehir başkan ve saygıdeğer yönetimi ile beraber büyük bir başarı elde etti. Sporcu kardeşlerimize de teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu başarıyı şehrimize getirdiler. İnşallah ben Erdoğan ağabeyler konuşmaya çıktığında da söylemiştim. Seneye de 3.Lig için aynı filmi daha detaylı olarak izleyeceğiz, hayırlı olsun yeni sezon, tekrar başarılar diliyorum. Bölgemize, şehrimize böyle başarılar yaşatmaya devam edelim.”

Programda Şapçı’dan sonra söz alan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’da tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek şunları söyledi. “Sarıya siyahlı fırtınamıza gönül verenler 64 yaşındaki gururumuza aşk duyanlar, küllerinden doğan bir devin zaferine tanıklığa gelenler, hepiniz sefalar getirdiniz. Burada Keşanspor’u yalnız bırakmayanlar var. Onu zafere eriştirenler var. Şampiyonluklar kazandıranlar var. Şehrin takımına sahip çıkan herkese kalpten teşekkür ediyorum. Sevgili dostlarım bu akşam hep birlikte bir şampiyonluk filminin galasındayız. Daha önce de bu salonda bir film galası yaptık, Keşan Kurtuluşu’nun 100.yıldönümünde Siper’in Ardı Keşan Menzil Hastanesi” belgeselinin galasını düzenlemiştik. O tarihte de böyle heyecan vardı. Eminim inanıyorum ki bu gece de Keşanspor gibi muhteşem olacak. Bu geceyi o geceye çok benzetiyorum. O gece de tarihi bir değerimizi menzil hastanemizi izlemiştik. Bu akşam da hasretimizi bitiren yokluğunun yaralarını sardığımız 64 yaşındaki bir efsanemizin şampiyonluğunu sürprizlerle izleyeceğiz. Bu şampiyonluğu film haline getiren Gazeteci Erdoğan Demir arkadaşımız ve gazeteci Bülent Saylam kardeşimize kalpten teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık yüreklerine sağlık, hepiniz adına onlara çok çok teşekkür ediyorum. Tarihi birileri yazar, birileri yaşar, birileri de okur. Keşansporlu kardeşlerimiz tarih yazmıştır ve daha büyüğünü de yazacak güçtedir. Onlara tek diyeceğim şudur, sırtınızda 64 yıllık bir mazi var. Kolay bir sorumluluk değil, mazinin gözü hepinizin üzerinde çocuklar. Üstünüzde sarı siyah renkler var, geçmişin sorumluluğu o renklerle omuzlarınızda o formayı terletmek sizden tüm destek bizden. Hayırlısı olsun. Yeni sezonda başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Gazeteciler Erdoğan Demir ile Bülent Saylam tarafından hazırlanan şampiyonluk filminin sunumu gerçekleştirilmesi ile program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER