SARDOS, 57. Alay yolunda yürüdü

SARDOS, 57. Alay yolunda yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Gelibolu yarımadasında yürüdü. Katılımcılar tarihimizin dönüm savaşlarından olan Çanakkale savaşında kanlı çarpışmalarının olduğu bölgede ve kahraman birliklerimizden 57. Alayın cepheye yürüdüğü yolu yürüdü. Önce, tarihte 19. Tümenin konuşlu olduğu Bigalı köyüne giden yürüyüşçüler burada Atatürk evini de gezdikten sonra rotaya girerek yürüyüşe başladılar. O gün, eğitimlerini tamamlayan 57. Alayın, Bigalı köyünden cepheye intikal ettiği yolu takip ederek Conkbayırı’na çıkan ekip, burada öğle yemek molası verip tarihi alanları gezdi. Mola sonrasında Kral yolu olarak adlandırılan muhteşem bir rotayı takip eden doğa severler yürüyüşü Anzak koyunda bitirdiler.

SARDOS Dernek yetkilileri etkinlikle ilgili şu açıklamada bulundular; “Dernek olarak her yıl bir defa bu rotayı yürümeyi geleneksel hale getirdik. Çoğunlukla hedef kitlemiz olan çocuk ve gençleri bu rotada yürütüp, Çanakkale ruhunu anlatmak ve bu savaşın önemini kavramaları konusunda çaba harcıyoruz. Önceden planlanan etkinlik sınav tatiline rastlamasından dolayı maalesef bu yıl üniversite öğrencilerimizi götüremedik. Yine de yediden yetmişe bir kitle ile bu rotayı yürümekten büyük mutluluk duyduk. Havanın da sonbahara veda ettiğimiz şu günlerde yazdan kalma bir havayı yaşatması, güzel olan parkuru daha da keyifli hale getirdi.

Bu muhteşem vatan ve özgürce yürüdüğümüz bu topraklar atalarımızın canını ve kanını feda etmesiyle oluşmuştur. Bu nedenle başta ulu önder, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canını verip, kanını dökerek bu toprakları vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER