SARDOS, Cumhuriyet için yürüdü

SARDOS, Cumhuriyet için yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümü anısına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Pazar sabahı Keşan'dan yola çıkan SARDOS üyeleri Korudağ bölgesine geldi. Burada araçlarından inerek sisler içerisinde rotaya girdi. Gelincikler gibi bayrakları ile yollara düşen doğa severler öğleden sonra Mercan köyüne ulaştılar. Burada çay ve vatandaşlar ile sohbet sonrasında yaşam alanına doğru dönüş yoluna koyuldular.

SARDOS Dernek yetkilileri etkinlik ile şu açıklamayı yaptılar.
“Bugün Cumhuriyetimizin 99. yaşını kutlamak adına çok keyifli bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Uzun süredir beklenen yağışların gelmemesi dolayısıyla önceki yıllara nazaran oldukça kurak bir doğa ile karşılaştık. Sonbaharı yaşatan tüm işaretleri maalesef göremiyoruz. Doğada ne bir sonbahar çiçeği ne de bir mevsim mantarı ile karşılaşamıyoruz. Anlaşılan o ki artık son derece tehlikeli bir ekolojik sorun olan kuraklık ile karşı karşıyayız. Maalesef tüm göletlerin seviyesi tehlikeli boyutlara ulaşmış. Önümüzde bizleri ve üreticileri ciddi kuraklık tehlikesi bekliyor umarız en kısa zamanda mevsim yağışlarını alırız bu bizim en büyük dileğimiz.
Yazı anımsatan çok güzel bir havada harika insanların katılımı ile yaptığımız bu güzel yürüyüşte sonbaharın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamaya çalıştık.
Sabah erken saatlerde kasvetli ve sisli bir havada minibüsümüze bindik. Oldukça yoğun sis içinde yapılan yolculukta yol yapımı dolayısı ile görevlilerin sorgulamaları eşliğinde rotaya girdik. Sis içinde keyifle başlayan yürüyüş kısa süre sonra sis perdesinin aralanması ile Cumhuriyet gibi aydınlık, sıcak ve ışık saçan bir havanın desteği ile daha da keyifli hale geldi. Asırlık çınar ve meşe ağaçları arasında devam eden Bentlidere kısmı, katılımcılardan tam not aldı. Yürüyüş sonunda Mercan köyünde Rafet ağbinin tavşan kanı çayları ile güne son noktayı koyduk. Katılan, katılamasa da yüreği bizimle olan tüm Sardoscanların ayağına, yüreğine sağlık.

Bu muhteşem ülkenin dağında, bayırında, ormanında özgürce yürümemizin yolunu açan başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canını veren, kanını döken tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

Her daim O'nun ışığında yürüyeceğiz...”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER