SARDOS, Elmalı’da ayak izlerini bıraktı

SARDOS, Elmalı’da ayak izlerini bıraktı

SARDOS (Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği) geçtiğimiz hafta sonu Malkara ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Sabah erken saatlerde Elmalı'dan başlayan yürüyüşte, Ganos ve Korudağları’nın sırt sırta verdiği, elektrik üreten rüzgâr türbinlerinin olduğu en yüksek noktaya çıkıldı.
Bölgenin de en yüksek yeri olan burada aynı anda birçok yer gözlemlendikten sonra dönüşe geçilerek yürüyüş Elmalı mahallesinde son buldu.


SARDOS Dernek yetkilileri etkinlik ile ilgili şu açıklamada bulundu; “Sabah kuvvetli poyraz ve hissedilen -6 derece bir havada yola koyulduk. Elmalı mahallesine ulaştıktan sonra kısa bir çay molası verip yürüyüşe başladık. Gün boyu çıkan güneş ve orman içine girildikten sonra kuvvetli poyrazın etkisi azaldı. Mevsimin sonunu beklemiş mantar cinsleri sert havadan donmuş olsa da güzelliklerinden hiçbir şey kaybetmemişlerdi. Panayır tepeye ulaştığımızda yine sert poyrazı kamçı gibi yüzümüzde şakladığını hissetmeye başladık. Panayır tepenin kuytu bir yerinde öğle yemek molasını verip kumanyalarımızı yedik. Sonraki durak en yüksek noktalardan olan Kuştepe oldu. Havanın da açık olmasından dolayı, Marmara Denizi, Ege Denizi, Saros Körfezi, Kaşık Adaları, Çanakkale 1915 Köprüsü, Marmara'dan geçen gemiler, gelinliğini giymiş gibi görünen Ganoslar’ın güzelliği poyrazının sertliğini bile unutturmuştu. Burada bir müddet gözlem yapıp fotoğraf aldıktan sonra önceki yıllardan farklı çok güzel bir rotadan Elmalı’ya dönüş yaptık. Burada Avrupa Birliği destek projelerini de almış Elmalı Köyü Gençlik ve Yardımlaşma Derneği’nde kadınlarımızın hazırladığı lokma ve gözlemelerimizi yiyip, çaylarımızı yudumlarken hem dinlendik hem de yürüyüşü değerlendiren güzel sohbetler ettik. Dernek üyesi kadınlarımızın ev yapımı gıda ürünlerinden alışveriş yaptıktan sonra yaşam alanımız olan Keşan'a yola koyulduk.
Bize önceki yıllarda olduğu gibi desteğini esirgemeyen Eski muhtar ve Elmalı Gençlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Çinko ve bu soğuk kış gününde yine birlikte ayak izlerini bırakan doğasever katılımcılara derneğimiz adına içten teşekkürlerimizi sunarız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER