SARDOS, Enez’de pedal çevirdi

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS), Cumhuriyet Bayramı ile hafta sonu tatilini birleştirerek Enez bölgesinde üç günlük kamplı bisiklet turu gerçekleştirdi. Perşembe gün öğleden sonra toplu taşıma aracı ile Enez ilçesine giden SARDOS Bisiklet ekibi mesire alanında kamp kurdu. Ertesi gün bisikletleri ile Enez ilçesinde yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılan ekip, kutlamalar sonunda yapılan geçit törenine de katılarak ayrı bir renk kattılar.

SARDOS, Enez’de pedal çevirdi

Tören sonunda rotaya girerek ilk gün turuna başlayan bisiklet ekibi, Hisar dağı, Çataltepe, Gala gölü bölgesinde 45 km. pedal çevirerek akşam üzeri kamp alanına döndüler. Sonraki gün de Sultaniçe, Saros kıyısı, Karagöl güzergahında 35 km. pedal çevirdikten sonra kamp alanına dönüş yaptılar. Sardos bisiklet ekibi cumartesi akşamı da kamp ateşi çevresinde eğlenerek iki günün yorgunluğunu ve uzun tatil avantajını en verimli şekilde değerlendirdiler.
SARDOS Dernek yetkilileri şu açıklamayı yaptılar: “Kuruluşumuz olan 2014 yılından bu yana ülkemiz açısından büyük önem taşıyan milli ve tarihi günlerimizin hep içinde olduk. Bu yıl da önceden yapılan etkinlik planımız doğrultusunda Bisiklet ekibimizle Enez ilçemizde yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılırken kalan Dernek üyelerimiz de Keşan Belediyemizin yaptığı Cumhuriyet yürüyüşü ile bu coşkuyu iki koldan doyasıya yaşadı.
Gece ve gündüz çok kuvvetli poyrazın estiği iki gün zorlu ama bir o kadar da keyifli parkurlarda pedal çevirdik. Enez ilçemizin ekolojik ve tarih açısından en güzel yerlerinde pedal çevirmek katılımcı arkadaşlarımızı oldukça memnun etti. Son gün akşam da kamp alanımızda zorlu iki günün sonunda güzel bir kamp eğlencesi yaptık. Pazar öğleden sonra da yine toplu taşıma aracı ile Keşan'a dönüş yaparak bu uzun faaliyeti kazasız sorunsuz tamam
Bu üç gün süresinde de yine her gün artarak devam eden bir çevre kirliliği ile karşılaştık. Doğanın en bakir yerlerine bile çöplerin, molozların ve diğer evsel atıkların atıldığını görmek son derece üzücüydü. Eğer ülke olarak bu önemli sorunun çözümü için en kısa zamanda seferber olmazsak inanın gelecekte çöp yığınlarının üzerinde yaşamaya mecbur kalacağız.
Bu üç günlük muhteşem etkinliğe eşlik eden, destek olan ve yanımızda olan herkese yürekten teşekkür ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER