SARDOS, Ganoslar’a yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Tekirdağ Ganos dağlarında bulunan Kartalkaya zirvesine bir yürüyüş gerçekleştirdi.

SARDOS, Ganoslar’a yürüdü

Sabahın erken saatlerinde Keşan'dan yola çıkan yürüyüş ekibi Dağyenice mahallesine ulaştı. Yağmurlu ve yoğun sisli bir havada rotaya giren ekip öğleye doğru Kartalkaya zirvesine ulaştı. Burada öğle yemeği için getirdiği kumanyalarını yiyen doğa severler Uçmakdere mahallesinde yürüyüşe son noktayı koydular. Şarköy üzerinden dönüş yapan SARDOS yürüyüş ekibi Mürefte'de mola verip Kutman şarap fabrikası ve müzesini gezdikten sonra akşam üzeri Keşan'a ulaştılar.
SARDOS Dernek yetkilileri yapılan faaliyet ile ilgili şu açıklamayı yaptılar; “Saat sekize yaklaşırken yola çıktık ve hala gün aydınlanmamıştı. Yağışlı ve sisli bir havada Dağyenice mahallesine ulaştık. Kahvecinin ilk müşterisi bizdik ve mis gibi kokan taze çayın kokusu dışarıya kadar geliyordu. Burada bir süre hazırlık yaptıktan sonra rotaya girdik. Sisten görüş mesafesi oldukça düşük ve yağan yağmurla çamur olan yolda tırmanışa başladık. Bugün 300 metrelerden 900 metrelere yakın bir çıkış yapacağız. Zaman zaman oldukça sert eğim olan noktalarda mehter takımı gibi iki adım ileri giderken bir adım geriye kayıyorduk. Kartalkaya zirvesine bu rotadan ilk defa çıktık. Sert coğrafyanın sisle birlikte oluşan görüntüsüyle birlikte, fantastik film setlerini andıran yapısı hepimizi büyüledi. Her yerde ıhlamur ağaçları, halı gibi yayılmış yosun tabakaları, muhteşem bitki ve mantar çeşitleri ile parkur başımızı döndürdü. Bu parkurun bahar ayında nasıl olacağını şu an hayal bile edemiyoruz. Zorlu olmasına rağmen nasıl olduğunu anlamadan Kartalkaya zirvesine ulaştık. Sabah güney yamaçlarından yürüyüşe başladığımız için farkında olmadık ama zirveye çıkınca kuzeyden esen çok kuvvetli bir poyrazla karşılaştık. Hemen kuytu bir yere geçerek öğle kumanyalarımızı atıştırdıktan sürekli aşağı doğru inen bir rotada Uçmakdere mahallesine ulaştık. Dönüşte Mürefte'de bir şarap fabrikasının müzesini de gezip, bu muhteşem yürüyüşü kültürel bir gezi ile taçlandırmış olduk. Önümüzdeki hafta sonu da ulusal bir dağcılık etkinliği için Kazdağları’nda olacağız. Bölgemiz dışında farklı bir coğrafyada bu sert havaya rağmen bizlerle birlikte ayak izlerini bırakan ve yüreği bizimle olan tüm Sardoscanların ayağına, yüreğine sağlık.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER