SARDOS, İskoko Şelalesi’ne yürüdü

SARDOS, İskoko Şelalesi’ne yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri geçtiğimiz hafta sonu da İskoko Şelalesi parkurunda doğaya ayak izlerini bıraktılar. Pazar sabahı kendi araçları ile kent merkezinden hareket eden doğaseverler, Pırnarköy’e geldiler. Yürüyüşe başlamadan önce köy kahvesinde sabah çaylarını yudumlayan yürüyüşçüler, köy halkı ile de bir süre sohbet ettiler. Pırnarköy'den yürüyüşe başlayan SARDOS üyesi doğaseverler önce İskoko şelalesine, oradan da Mercan sulama barajı indiler. Burada öğle yemek molası veren yürüyüş ekibi başka bir rotayı takip ederek yürüyüşü başladığı nokta olan Pırnarköy'de bitirdiler.

Keşan SARDOS Dernek yöneticileri şu açıklamayı yaptılar; Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) olarak bu hafta sonunu da çok keyifli ve güzel bir parkurda ayak izlerimizi bırakarak değerlendirdik. Hafta içinde tüm hava durumu kanalları verilerinde yağmur yağacağını görmekten büyük mutluluk duyduk. Çünkü uzun süredir devam eden kuraklık tehlikesinin her geçen gün tehdidini artırmakta olduğunu görüyoruz. Verilere dayanarak biz de İskoko şelalesi parkuruna etkinlik planını yaptık. Yağacak yağmurlarla şelale gümbür gümbür akar ve muhteşem bir görsel oluşturur düşüncesindeydik. Ne yazık ki hava durumu kanalları yine bizi ters köşeye yatırdı ve yağış olmadı. Buna rağmen İskoko o güzelliğinden bir şey kaybetmemişti. Fakat Pırnarköylü dostlarımızdan aldığımız bilgilerde yıllardır kurumayan bazı çeşmelerin bile bu yıl suyunun kesildiğini öğrendik. Bu demek oluyor ki her yıl yer altı ve yer üstü su kaynakları hızla kuruyor. Gelecekte ülkemiz ve hatta dünyanın en büyük sorunu kuraklık ve su kaynakları olacak. O sebeple su kullanımına dikkat edelim, tasarruf tedbirlerini özenle uygulayalım, çünkü su hayattır.
Bu hafta da muhteşem bir parkurda bizlerle birlikte ayak izlerini bırakarak eşlik eden tüm Sardoscanların ayağına, yüreğine sağlık. Umarız en kısa sürede bol ve bereketli yağmurlara kavuşuruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER