SARDOS, Korudağ’da pedal çevirdi

SARDOS, Korudağ’da pedal çevirdi

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Korudağ'da 55 km. pedal çevirdi. Sabah erken saatlerde Keşan'dan başlayan tur Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy rotası takip edilerek Malkara Teteköy ve Pişman mahalleleri üzerinden zirveye çıkıldı.

Burada getirdikleri kumanyalar ile öğle yemeğini yiyen SARDOS bisikletçileri, sonbaharın tüm renklerini taşıyan muhteşem bir parkurdan Mahmutköy'e inerek bir süre köy kahvesinde mola verdiler. Mola sonunda tekrar demir atlarına atlayan bisikletçiler, akşam üzeri Keşan'da turu bitirdiler.

SARDOS Dernek yetkilileri bisiklet turu hakkında şu açıklamayı yaptılar; “Sabahın çiği düşerken 18 demir atlı Sardoscan her zamanki yerde buluştuk. Kısa bir teknik kontrolden sonra başladık pedal çevirmeye. Keşan Devlet Hastanesini geçtikten sonraki çok güzel bir manzara ile karşılaştık. Mercan köyünden başlayıp, Çamlıca, Mahmutköy, Kadıköye kadar uzanan hatta, dibe çökmüş sis bulutu sanki gizemli gri bir deniz gibi çok güzel görünüyordu. Biz de bu hayalimizin denizine doğru şevkle çevirdik pedallarımızı. Kadıköy'e varmadan bahçesinde çalışan amca ve teyzeye kolaylıklar diledikten sonra birkaç biber koparmak için izin istedik. Güzel yurdumun gönlü zengin kocaman yürekli insanı işte, teyze kucağımıza bahçede ne varsa doldurmadı mı? Biz, bisikletleyiz yok götüremeyiz, yer yok desek de dinleyen kim. Biz de sebzeleri paylaştık ve yola koyulduk. Kadıköy'de çay molası verdik, oturduk kahvehaneye vatandaşlarla sohbet etmeye başladık. Tam kalkacakken yine köyden bir vatandaşımız bir poşet bahçeden yeni çıkarılmış turpu elimize tutturdu. Yine aynı senaryo olmaz bisikletliyiz derken, sen al şu poşeti dedikten sonra poşeti verdi ve hadi ne yaparsanız yapın dedi ve oradan uzaklaştı. Yapacak bir şey yok aldık turpları taşıyabilmek için paylaştık. İyi ki de almışız turp değil sanki yer elması hepsini öğle yemeğinde bir güzel yedik. Emeklerine sağlık hepsinin bereketleri bol olsun. Neyse başladık zirveye doğru pedal çevirmeye. 40 metre rakımdan 10 km. boyunca in çık, in çık derken 380 metre rakıma çıktık ve burada öğle yemek molası verdik.

Mevsim yağışlarının hala yağmaması çiftçileri mağdur ettiği gibi doğayı da oldukça etkilemiş görünüyor. Her yer kupkuru, barajlar dibe vurmuş hatta bazılarında hiç su kalmamış. Umarız en kısa zamanda yağışlar başlar aksi takdirde bizi ciddi tehlikeler bekliyor.
Yemek molasından sonra çok güzel bir parkurdan 10 km hemen hemen hiç pedal çevirmeden Mahmutköy'e indik. Kısa bir mola sonrası Keşan'a doğru dönüşe geçtik.
Katılımcılar tarafından tam not alan parkurda sonbaharın bu güzel gününde çok keyifli bir dağ bisikleti faaliyeti gerçekleştirdik. Bisiklete ve bisikletliye olan ilgi ve saygının her zaman devam etmesi, şehir merkezlerinde de yeni yapılaşmalarda bisikletin her daim dikkate alınması en büyük dileğimizdir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER