SARDOS, liderlik eğitiminden döndü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyesi sporcular geçtiğimiz hafta başlayan ve bir hafta süren "Kış Yürüyüş Liderliği" eğitiminden döndü. Türkiye Dağcılık Federasyonu kış eğitim faaliyetleri kapsamında Çanakkale bölgesinde açılan eğitime SARDOS üyesi 4 sporcu katıldı. T.D.F. 5. Kad. Antrenör Doç. Dr. Emrah Aykora tarafından verilen eğitime, Ankara, Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne bölgesinden olmak üzere 14 sporcu katıldı. Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün (ÇADAK) ev sahipliğinde yapılan eğitimi katılımcı tüm sporcular başarılı bir şekilde tamamladı.

SARDOS, liderlik eğitiminden döndü

SARDOS Dernek yetkilileri eğitim faaliyeti ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptılar; “Dernek olarak, 2022 haziran ayında katıldığımız Yaz Yürüyüş Liderliği eğitiminden sonra Kış Yürüyüş Liderliği eğitimini de başarıyla tamamladık. Derneğimiz tecrübelerinin yanına yetkili kurum olan Türkiye Dağcılık Federasyonunun kurslarına da katılarak daha da donanımlı bir ekibe sahip oldu. Bu kurslara katılabilmek için önceden sağlık raporu, ilk yardım sertifikası gibi bazı belgelere de sahip olmak şart koşuluyor. Dolayısıyla Türkiye Dağcılık Federasyonunun açtığı bu kursları bitiren sporcular aslında sağlık, beslenme, ilk yardım gibi etkinliklere katılan sporcular için çok önemli ve gerekli olan bu eğitimleri de almış oluyorlar. Yaz yürüyüş liderliği eğitimini 6 sporcumuz başarı ile tamamlamıştı, Kış Yürüyüş Liderliği eğitimine katılan 4 sporcumuz ile daha donanımlı, yetkili ve sertifikalı bir ekip oluşturmuş olduk. Bu kış küresel ısınmanın etkilerini daha çok görmeye başladık. Mevsim itibariyle olması gereken karı maalesef henüz göremedik, dolayısıyla kar eğitimlerimizi teorik yapmak zorunda kaldık. Önümüzdeki dönemde çok ciddi kuraklık tehlikesi göründüğünden bugünden itibaren su tüketimi konusunda oldukça titiz davranmamız çok önemli görünüyor.
Bu kıymetli eğitim faaliyetinde biz katılımcılara her türlü desteği eksik etmeyen başta ÇADAK Yönetim Kurulu olmak üzere TDF Çanakkale İl temsilcisi Prof. Dr Ahmet Uludağ hocamıza ve Antrenörümüz Doç. Dr. Emrah Aykora hocamıza destekleri ve emekleri için SARDOS adına içten teşekkürlerimizi sunar, eğitime katılan tüm sporculara başarılar dileriz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER