SARDOS, 'Sebahattin Ali' anısına yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Kırklareli, Üsküp, Çukurpınar köyü bölgesinde yer alan Sabahattin Ali parkurunda bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde Keşan'dan yola çıkan doğa severler Üsküp beldesinde kahvaltı molası verdikten sonra rotaya girerek yürüyüşe başladılar. Istrancalar’ın sert coğrafyasında yapılan bu zorlu yürüyüş öğleden sonra Çukurpınar köyünde sona erdi. Köy kahvesinde içilen çaylarla birlikte köy halkı ile samimi sohbetlerin sonunda vedalaşarak oradan ayrıldılar.

SARDOS, 'Sebahattin Ali' anısına yürüdü

SARDOS Dernek yetkilileri şu açıklamayı yaptı; “Derneğimizin sekiz aylık 2021-2022 planlı faaliyetlerimizden olan Sabahattin Ali parkuru yürüyüşünü geniş bir katılımla, güzel bir havada keyifle gerçekleştirdik. Şiirleri ve kitapları şarkılara, filmlere, tiyatro oyunlarına ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olan Sabahattin Ali 2 Nisan 1948 tarihinde birlikte ceza evinde yattığı bir kişi tarafından Kırklareli ilinin Bulgaristan sınırına yakın bir bölgesinde öldürüldü. Cesedi muayene edilmesi için defnedildiği yerden çıkarılıp elden ele dolaşırken kayboldu. Eşyaları hacizli oldukları gerekçesi ile ailesine teslim edilmedi. Şu an mezarı dahi olmayan Sabahattin Ali'ye kızı Filiz, Istranca dağlarında babasının insanlardan kaçışını ve yalnızlığına denk onun sözlerinin kazındığı bir anıt kayayı mezar yaptı.

"Başım dağ, saçlarım kardır,

Benim meskenim dağlardır"

İşte bu anıt kaya mezarın olduğu parkurda her yıl binlerce doğa sever ayak izlerini bırakmaktadır. Biz de Keşan'dan çıktık yola ve bu parkurda Üstad Ali'nin anısına ayak izlerimizi bıraktık, anıt kaya önünde şiirlerini okuduk, o şiirlerinden esinlenen şarkılarını söyleyerek yad ettik, huzur içinde yatsın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER