SARDOS, sezonu piknik ve eğlence ile kapattı

SARDOS, sezonu piknik ve eğlence ile kapattı

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) 2022-2023 faaliyet sezonunu hafta sonu Kılıçköy koruluğunda yaptığı piknik ve eğlence ile şenlik havasında kapattı. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında başlayan faaliyet sezonunda birçok sportif ve sosyal etkinliği gerçekleştiren dernek, sezonu dolu dolu yaşadı. Yoğun takvim sonrasında da dernek üyeleri bir araya gelerek sezonun yorgunluğunu eğlenerek üzerinden attı.

SARDOS Dernek yetkilileri geçen sezonda yapılan faaliyetlerle ilgili şu açıklamayı yaptılar; “Acı tatlı yoğun tempodaki faaliyet sezonumuz kazasız sorunsuz sona erdi. Yaklaşık dokuz ay süren faaliyet sezonumuzda bölgemiz ve bölgemiz dışında 27 bisiklet etkinliği, 20 doğa yürüyüşü etkinliği, 1 scuba ve discovery dalış etkinliği, Trakya Üniversitesi öğrencileri ile 2 adet bisiklet ve doğa yürüyüşü etkinliği, "Keşan 100. Yılda Zafer Yolunda" adında ulusal proje ile Akşehir Batı Cephesi Karargahından, İzmir'e bisikletle 750 km. bayrağımızın taşınması etkinliği, Enez kaymakamlığı, Edirne Belediyesi, Enez Belediyesi, ESTAB, GÜNEKAB iş birliğinde 1. Enez Ulusal Bisiklet Festivali etkinliği, Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer kamu kurumları ile birçok sosyal etkinlik, Edirne Kızılay Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi iş birliğinde Kahramanmaraş bölgesinde yaşanan deprem felaketinde Elbistan ve Afşin bölgesinde sahada yardım ve destek faaliyeti, Deprem bölgesine destek amaçlı 2 defa yardım toplama etkinliği, çevresel ve ekolojik sorunlara dikkat çekmek için 4 adet farkındalık etkinliği, doğamıza sahip çıkalım, çevremizi koruyalım adında 2 kamp etkinliği , 2 gün kamplı Çanakkale Ezineli Yahya Çavuşu anma etkinliği, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Çanakkale TDF İl temsilciliği koordinesinde 1 Yaz Yürüyüş Liderliği, 1 Adet Kış Yürüyüş Liderliği eğitim faaliyeti ve 18 Mart Şehitlere Saygı Kazdağı tırmanış etkinliği, Geleneksel 27. Alaya Vefa ve Şehitlere Saygı Turumuzun 9. olmak üzere birçok etkinliği gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadık.

Bu hafta sonu da muhteşem bir piknik ve eğlence ile sezonu kapattık. Yaptığımız faaliyetlerde desteğini ve gölgesini eksik etmeyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ederiz. SARDOS Derneği olarak, alışılagelmiş klasik Sivil Toplum Kuruluşu formatının dışında gerçek bir STK olmanın yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Umarız geçen sezonda yaşanan deprem, sel felaketi gibi acı olaylara tekrara tanık olmayız. Kuraklıkla yüz yüze olduğumuz bu günlerde su kullanımına ve tasarrufuna dikkat edelim. Piknik ve deniz sezonunun başladığı bu tarihlerden itibaren piknik ateşi, mangal ateşi gibi tehlikeyi göz ardı etmeyelim ve lütfen çöpümüzü çevreye atmayalım. Aksi takdirde kısa sürede çöp üzerinde yaşamak zorunda kalan bir toplum olacağımız unutulmamalı.






 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER