SARDOS, Teslim Baba Parkuru’nda yürüdü

SARDOS, Teslim Baba Parkuru’nda yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Malkara ilçesinin Sarıpolat mahallesinde ayak izlerini bıraktı. Sabah toplu taşıma araçları ile Sarıpolat mahallesine giden doğaseverler, burada Muhtar Ayşe Özkan, Sarıpolat Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Ali Özçetin ve mahalle halkı karşıladı. Yürüyüş için mahalleye gelen misafirlere Sarıpolat'a özgü geleneksel ev yapımı Tarhana çorbası ikram edildi. Muhtar ve Dernek Başkanının etkinlik başlangıcından sonuna kadar gösterdiği konukseverlik ve sıcak ilgi doğa severler tarafından memnuniyetle karşılandı. Doğa yürüyüşü yine Sarıpolat Mahallesinde son bulurken kurulan küçük köy pazarından da alışverişler yapılarak Keşan'a dönüş yapıldı.
SARDOS Dernek Başkanı Faruk Eker etkinlik ile ilgili şu açıklamayı yaptı; Dernek olarak bizler, Sarıpolat bölgesinde doğa yürüyüşü veya bisiklet turu hangi etkinliği yapsak bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü bölge halkının sıcak ve içten yaklaşımı her zaman içimizi ısıtmıştır. Sarıpolat gibi, milli ve tarihi değerlerimizi özümlemiş ve bu değerler sıkı sıkıya bağlı aydın kitlelerle birebir temas içinde olmak bizlerin de ufkunu açıyor. Her yıl bir defa yürümeyi geleneksel hale getirdiğimiz , harika doğası ile yüreğimize taht kuran Teslim Baba parkuru yine bizi sonbaharın en güzel renk cümbüşü ile karşıladı.
Ne demiş Yunus Emre; ''Dünya yalan kardeşim, dünya yalan! Var mı yalan dünyada baki kalan. Mal da yalan, mülk de yalan. Var biraz da sen oyalan.'' Deyişine uyarak her pazar günü doğanın içine kendimizi atıp oyalanıyoruz. Hem kent stresinden arınıyor, hem de aydın yeni insanlar tanıyıp, doğanın tadına varıyoruz.
Bu yıl da bizi muhteşem bir şekilde karşılayıp, sıcak ilgi ve konukseverliğinden ödün vermeyen başta Sarıpolat Mahalle muhtarımız Ayşe Özkan olmak üzere Sarıpolat Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Ali Özçetin ve maharetli elleriyle yaptıkları çorbanın içine sevgisini de kattıkları belli olan Sarıpolatlı analarımıza yürekten teşekkür ederiz.

...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER