SARDOS, üç il sınırını aynı günde yürüdü

SARDOS, üç il sınırını aynı günde yürüdü

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) geçtiğimiz hafta sonu Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale il sınırlarının birleştiği özel bir bölgede ayak izlerini bıraktı. Dernek üyeleri sert poyrazın hakim olduğu sabahın erken saatlerinde araç ile Keşan'a bağlı Kadıköy'e gittiler.
Burada ön hazırlık yaptıktan sonra rotaya giren yürüyüş ekibi zirve hattında petrol kuyusu olarak adlandırılan noktada öğle yemek molasını verdiler. Burada kısa bir dinlenmeden sonra yürüyüşe devam eden doğa severler zirvede üç ilin kesiştiği noktaya ulaştılar. Kısa bir bilgilendirme ve yüksek noktadan bölgenin gözlemlenmesinden sonra yürüyüş ekibi Gelibolu ilçesine bağlı Kalealtı köyünde faaliyeti bitirdiler.


Etkinli ile ilgili SARDOS Dernek yetkilileri şu açıklamayı yaptılar, “Yine çok keyifli bir doğa yürüyüş faaliyeti gerçekleştirdik. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bahar havası tabiatı canlandırmış. Dağlar çiğdem çiçekleri ile sararırken, badem ağaçları beyaz ve pembe renk cümbüşüyle cemreleri selamlıyordu. Umarız fena hava şartları ile don olayları yaşanmaz. Ormanlık alanlarda kesimlerin hız kesmeden devam etmesi, evsel atıklarla doğanın kirletilmesi bizi oldukça üzen görüntülerdi. Poyrazın en sert estiği zirvede Trakya'nın meşhur soğuğunu iliklerimize kadar hissettik. Her olumsuz koşul ve görüntülere rağmen doğanın o muhteşem güzelliği yine neşemize neşe kattı.

Kalealtı köyüne indiğimizde çiçek açmış badem ağaçlarının güzelliği ilkbahara olan özlemimizi gün yüzüne çıkardı. Kazasız sorunsuz biten bu güzel etkinlik sonunda köy halkı ile samimi sohbetle yudumlanan çaylarımızı da içtikten sonra yaşam alanımıza dönüş yaptık. Bu soğuk zorlu günde bizlerle 15 km. adımlayan çocuklar başta olmak üzere, yürüyüşe katılan, katılamasa da yüreği bizimle olan, tüm doğa severlerin ayağına, yüreğine sağlık.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER