SARDOS’un İğneada çıkarması

SARDOS’un İğneada çıkarması

Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyeleri, geçtiğimiz hafta sonu doğa yürüyüş faaliyetini ülkemizin en güzel doğal güzelliklerini barındıran İğneada Longoz ormanlarında gerçekleştirdi.
Sabah erken saatlerde yola çıkan dernek üyeleri uzun bir yolculuk sonunda öğleye doğru rotaya girdi. Yürüyüş sonunda da bölgenin farklı tarihi ve kültürel noktalarını da ziyaret eden ekip gece Keşan'a dönüş yaptı.


SARDOS Dernek üyeleri etkinlik ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade ettiler; “Subasar ormanları olarak da bilinen Kırklareli İğneada'da longozu deniz, göl, kumul ve orman ekosistemiyle bölgemizde her geçen gün daha da çok ziyaretçiyi misafir den eşsiz bir doğal güzellik. Trakya’nın saklı cenneti olarak da bilinen bu ekosistem ziyaret eden herkesi kendine hayran bırakıyor. Özellikle sakin sessiz bir ortamda tatilini geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapan longozlar, insanın zihnini de dinlendiriyor. Yılın her döneminde farklı bir renge bürünen flora ve fauna açısından zengin altı adet gölü var. İğneada farklı zamanlarda termik, nükleer santral, liman gibi yan yana getiremeyeceğimiz projelerle anılsa da şükürler olsun bugüne kadar bu muhteşem doğayı tehdit edecek bir tesis yapılmadı. Dileğimiz bundan sonra da bu tabiatın korunması ve sahip çıkılmasıdır.

Bu hafta sonu da Sardoscanlar olarak çok keyifli bir faaliyeti daha gerçekleştirmiş olduk.Adeta longoz ormanlarının kalbine daldık, kuş sesleri eşliğinde muhteşem doğayı iliklerimize kadar çektik dersek en doğru ifade olur. Yağmur ve orman kokusunun yanında çiçek ve iyot kokusu ile harmanlanan karışım dünyanın en güzel esansını dahi gölgede bırakacak güzellikteydi. Dernek üyelerimizle yürüyüş sonunda Limanköy gezisi, meşhur Ahmetbey köftecisinde iftar yemeği ve Karacaklavuz köyünün meşhur peynir helvası derken doğa yürüyüşünü kültür ve gurme gezisi ile taçlandırmış olduk. Son günlerde yağışların artması çiftçimizin yüzünü güldürse de barajlarımızda hala yeterli miktarda su yok, lütfen doğayı korumayı ve su tasarrufunu ihmal etmeyelim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER