Keşan’da, “Akıllı Şehir” için ilk adımlar atıldı

Keşan’da, “Akıllı Şehir” için ilk adımlar atıldı

ISO 37120 Akıllı Şehir Sertifikasyonu Yol Haritası projesi kapsamında SAMPAŞ Yetkilileri ile danışma toplantısı 9 Ağustos 2023 Salı günü gerçekleştirildi.
Başkanlık makamında saat 12.00 sıralarında düzenlenen toplantıya, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Yakup Balcı, Keşan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Yasin Paçaman ile SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, İcra Kurulu Üyesi Ateş Gönen ve Genel Müdür Yardımcısı Serdar Yümlü katıldı.
Toplantıda; Akıllı Şehir ve Dijital İkiz Projesi, Proje İş Adımları olan Akıllı Şehir Yönetim ve İnovasyon Merkezi Teslimatı, Dijital İkiz Modelleme Hizmetleri, Akıllı Şehir Dijital İkiz Platformu, Akıllı Şehir Danışmanlık ve Ortak Veri Modeli, Akıllı Şehir ve Büyük Veri Yönetim Altyapı Uygulamaları, ISO 37120 Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler Yol Haritası, Dijital İkiz Planlama ve Tematik Analiz, Akıllı Enerji ve Çevre Yönetimi, Akıllı Su ve Altyapı, Gerçek Zamanlı Sensör Entegrasyonu, Afetle Mücadele ve Afet Yönetimi, Şehir Esenliği ve Güvenlik Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Master Plan Yönetimi başlıkları görüşüldü.
Toplantı hakkında açıklama yapan Mustafa Helvacıoğlu, akıllı şehirlerde insan hayatını kolaylaştırmak ve bu anlamda yapılan uygulamaların sürdürülebilirliğini sağlamanın önemine değinerek, “Yeni nesil belediyecilik anlayışı ile Keşan’ımızı dünyada yükselen bir trend olan ‘Akıllı Şehir’ kavramını ve şehir yönetimi ve yaklaşımları ele alıyoruz. Keşan’ın teknolojik yeniliklere entegrasyonu ve akıllı şehir uygulamaları ile daha yaşanabilir bir kent olmasını amaçlıyoruz. İlk adımlarını attığımız ‘Akıllı Şehir’ uygulamaları ile hemşerilerimize daha yaşanabilir bir şehir sunacağız.” İfadelerini kullandı.
Akıllı Şehir Yönetimi ve İnovasyon Merkezi ile tüm acil durumlara anlık olarak ulaşılacağının altını çizen Helvacıoğlu, “Afet yönetimi, çevre yönetimi, su yönetimi, kentsel dönüşüm yönetimi, enerji yönetimi, güvenlik yönetimi konularında şehrimize katkı sağlayarak, enerji, çevre, su, sağlık gibi farklı alanlardaki akıllı kent uygulamalarını şehirlerimizin hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER