Keşan TSO, 2019 yılını değerlendirdi

Keşan TSO'dan 2019 değerlendirmesi..

Keşan TSO, 2019 yılını değerlendirdi

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Çalışan Birim Sorumluları, 2019 meclis faaliyetleri ve hesaplar konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Keşan TSO Birim Sorumlusu Personelleri, 2019 yılında gerçekleştirilen Oda faaliyetleri ve Meclis hesapları konusunda kendi birimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.
ERDEM BAŞAK: “BİZİM İŞİMİZ ÜYELERİMİZE HİZMET VERMEKTİR
Genel Sekreter Erdem Başak: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası 2019 Yılı Kesin Hesapları ve Harcamaları Meclis toplantımıza katılan Meclis Üyelerimizin kabul oyları ile onaylanmıştır. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tüm birimleri ve birimlere bağlı personeli ile mesai kavramı gözetmeksizin üyesine hizmet üretmektedir. Kurumsal yapımız gereği fuar ve iş gezisi organizasyonlarımızdan eğitimlerimize, mesleki kurslarımızdan markalaşma çalışmalarımıza, gerek hibe gerekse sosyal projelerimizin yürütülmesinden seminer ve panellerimize, akreditasyon çalışmalarımızdan bölgemizin daha da gelişmesi adına yürüttüğümüz lobicilik faaliyetlerimize kadar tüm etkinliklerimiz hız kesmeden devam etmektedir. Keşan TSO olarak; teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ederek, bunları en hızlı ve verimli bir şekilde üyemize hizmete dönüştürme gayretindeyiz. Tabii bu hizmet aktarımı yoğun bir ekip çalışması gerektiriyor. Daha da önemlisi Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz, personelimiz ve ilgili tüm çalışma organlarımızın uyum içinde çalışması bu verimli tabloyu ortaya çıkartıyor. Bu bilinç ile üyelerimizden ve meslek komitelerimizden aldığımız geri bildirimler ile çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bizim işimiz üyelerimize hizmet vermektir. Tüm üyelerimiz, firmaları ile ilgili her türlü belge ve bilgiyi odamızdan temin edebiliyorlar ve temin etmeye de devam edecekler. Ayrıca bir süredir çalışmalarına devam ettiğimiz Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin raporu onaydan geçti bu konu hakkında da çalışmalarımız titizlik ile devam etmektedir.”
İSA YILDIRICI: “ŞU ANDA TÜM KURULUŞ İŞLEMLERİ TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE GERÇEKLEŞMEKTEDİR
Ticaret Sicil Müdürü İsa Yıldırıcı: “2018 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız mükellef açısından işleyişi kolaylaştırmak adına köklü değişiklikler yaparak şirket kuruluşlarında şirket ve kooperatif ana sözleşme tasdiklerinin ayrıca kuruluş defter tasdiklerinin, kooperatiflerin yönetim kurulu ve görev bölümü kararlarının tasdiki ve bunların imza onay işlemlerinin ticaret sicil müdürlüğünde tasdikine olanak sağlamıştır. Ayrıca TOBB’un da girişimleri ile öncelikle Ticaret Sicili Harçlarının Odamızda tahsilâtına başlanmış daha sonra sırası ile Tüketici ve Rekabetin Korunması Payı ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi ilan ücretlerinin de odamızda tahsilâtına başlanmasıyla odamız kuruluş değişiklik ve diğer Ticaret Sicili işlemlerinde Tek Durak Ofis olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Şu anda tüm kuruluş işlemleri Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde gerçekleşmektedir. Ticaret Sicil Kayıtlarımızda 1 Ocak 2019’dan 31 Aralık 2019 döneminde müdürlüğümüze resmi yazışma girişi olurken, muhtelif kurumlardan müdürlüğümüze gelen yazılar 256 ve bunun karşılığında müdürlüğümüzden dışarıya yapılan yazışmalar ise 780 adet olduğu görülmektedir. Yine yanı tarihler açılan firma açılan firma sayısı 115 iken kapanan firma sayısı ise 78 olarak tespit ettik. Geçen yıl Ocak 2018 ile Aralık 2018 döneminde ise açılan firma sayısı 136 iken kapanan firma sayısı 79 olarak görülmektedir.”
KADİR CAN TUNÇ: “731 KİŞİYE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ VERİLDİ
Akreditasyon Sorumlusu Kadir Can Tunç: “Akreditasyon Sorumlusu görev tanımımın yanı sıra Odamız içerisinde, KOSGEB ve İŞKUR Temsilcisi, Eğitim ve Fuar Sorumlusu, Kalite Yönetim Temsilcisi, Proje Sorumlusu, Genç Girişimciler Sekreteri ve 1-5 Meslek Komiteler Sekreteriyim.
2019 Nisan ayında TOBB Akreditasyon Geliştirme Ziyareti sonrasında, 13-14 Kasım 2019 tarihlerinde TOBB Akreditasyon Denetiminden bir önceki denetim puanımızı 5 puan yükselterek 65 üzerinden hesaplanan puanlama sisteminde Keşan TSO TOBB Akreditasyon Puanımızı 58 puana yükselterek, Trakya’da 2019 yılında denetime giren Odalar ve Borsalar arasında 1. , genel olarak bakıldığından Trakya’da 2. en yüksek TOBB Akreditasyon Puanına sahip Oda olduk.
Değişen ve gelişen KOSGEB Mevzuatımız doğrultusunda 4 Girişimcimize, Yeni Girişimci Desteği ile toplam 650.000 TL hibe desteğini bölgemiz girişimcilerimize ve İşletme Geliştirme Desteği, Nitelikli Eleman Destek Programı kapsamında 21 Odamız Üyesi firmalarımız 38 ön lisans ve lisans seviye personel istihdamı sağladık.
İşletme Geliştirme Desteği, Yurt İçi Fuar Destek Programı kapsamında 12 Odamız Üyesi firmalarımızın yurt içi fuarlarda stant açmasına destek ve 2019 Kasım ayı itibariyle KOSGEB Girişimcilerimize Kredi Destek Paketi kapsamında 575.000 TL düşük faizli finansman desteği sağlandı.
150 kişinin üzerinde katılımcıya 4 ayrı eğitim de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirdik. 300 kişinin üzerinde katılımcıya da 5 ayrı bilgilendirme toplantısıyla KOSGEB Destekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Tüm eski ve yeni girişimcilerimize işlemlerinde kolaylık ve hızlı olması açısından ödeme talepleri işlemlerini KOSGEB Temsilciğimiz tarafından tüm yıl boyunca yapıldı ve halen yapılmaya devam etmektedir.
İstihdam Seferberliği kapsamında başlatılan istihdam çağrısında İŞKUR Temsilciğimiz olarak 125 vasıflı veya vasıfsız çalışan için Odamız Üyesi firmalarımız sosyal güvenlik kurumu ödeme desteği sağladık.
TOBB MEYBEM iş birliği ile Motorlu Kara Taşıtları Sınavlarını 5 defa gerçekleştirip, 87 kişi Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi edindirdik.
TOBB MEYBEM iş birliği ile Emlak Danışmanlığı Sınavlarını 4 defa gerçekleştirip, 48 kişi Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi edindirdik.
Keşan Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile gıda sektöründe faaliyet gösteren işveren ve işçiler için zorunlu olan Hijyen Eğitimlerini 13 defa gerçekleştirip, 429 kişi Hijyen Belgesi sağladık.
Odamız Üyesi Keşan Tıp Merkezi iş birliği ile 10 personelden fazla istihdam sağlayan işletmelerde zorunlu olan İlk Yardım Eğitimini, 29 kişiye İlk Yardım Belgesini eğitim ve sınavlarla sağladık.
Odamız Üyesi Bendis AVM iş birliği ile günlük yunanca yabancı dil kursu eğitimi 138 kişinin katılımı Yunanca Dil Kursunu gerçekleştirdik.
Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile 32 kamu kurumları ve kuruluşlarının personellerinin katılımlarıyla Proje Hazırlama Eğitimi gerçekleştirdik.
Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile 28 Odamız Üyesi firmalarımızın yetkili ve temsilcilerinin katılımlarıyla Dış Ticaret Eğitimi gerçekleştirdik.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında 26 Odamız Üyesi firmalarımızın yetkili ve temsilcilerinin katılımlarıyla KVKK Eğitimi gerçekleştirdik.
Kişisel Gelişim Eğitimlerimiz kapsamında Finansal Okur Yazarlık, E-ticaret, İletişim, Ekonomik Paneller ve Formları Odamızda toplam 1500 kişinin üzerinde katılımcıya gerçekleştirerek.
Yurt İçi Fuarlar olarak toplam 6 fuar Odamız olarak üyelerimizle beraber katılım sağladık.
EMİTT Turizm Fuarı / Boat Show Fuarı / Automechanica Otomotiv Fuarı / Yapı Fuarı / Bayim Olur Musun Fuarı / YÖREX Fuarı
Yurt Dışı Fuarlar olarak toplam 3 fuar Odamız olarak üyelerimizle beraber katılım sağladık.
Bulgaristan Uluslararası Teknik Fuarı / Yunanistan Kava Expo Fuarı / Almanya ? Hannover Tarım Fuarı
19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında da Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde stant açarak yer aldık ve yöresel ürünlerimiz İpsala Pirinci ve Keşan Satır Eti’ni tanıttık.
ISO 9001:2015 ve ISO 10002:2018 belgelerimiz başarılı olarak tamamlanan denetimler sonucu yenilendi.
Keşan TSO 2019-2023 Stratejik Planı, 2019 Stratejik Hedefleri ve İş Planı hazırlandı.
Saros Körfezi’nde faaliyet gösteren 258 Odamız Üyesi firmalarımızın katılımlarıyla Saros Körfezi Turizm Geliştirme Araştırma Çalışması yapıldı.
Odamız Üyelerinin 466 firmamızın katılımlarıyla Üye Memnuniyet Anket çalışmamız yapıldı ve yüzde 93 Memnuniyet Oranı sağlandı.
Kurumsal ve profesyonel hizmet anlayışımızla Odamızın tüm hizmet süreçleri, prosedürleri, kalite politikaları ve dokümantasyon yapısı güncellendi ve yeni teknolojilerle hizmet kalitemizi geliştirdik.
Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında proje hazırlandı ve kabul edilerek tüm Odamız Personellerine Kalite Yönetim Sistemi hakkında güncel bilgilerle eğitim gerçekleştirildi.”
SİMAY KAZAN: “BÖLGEMİZİN TURİZM VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ KIYMETLENDİRMEK ÇALIŞMA AZMİMİZİ ARTTIRIYOR
Basın Yayın Sorumlusu Simay Kazan: “Odamız personeli var gücü ile üyelerine hizmeti aksatmadan devam ettiriyor. Türkiye’nin ilk 10 odası arasında kalmayı hedef belirlemiş bir odayız. Kurumsal yapımız gereği; seçim dâhil hiçbir gündem Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Personelinin üyesine verdiği hizmeti sekteye uğratamaz. Başarılı faaliyet planlaması kapsamında, tüm etkinliklerimiz belirli bir stratejik program dâhilinde yürütülmektedir. Bu kapsamda; belirli periyotlar da yapmış olduğumuz ve sonuncusunu geçtiğimiz günlerde tamamlayarak sonuçlarını yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağımız üye memnuniyet anketlerimizin analizlerinde de görmekteyiz ki; üyelerimiz odamız, odamız yönetimi ve personelinden %93 oranında memnuniyet duymaktadır. Bu sonuç, işin mutfağında olan biz Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Personelini gururlandırmakta ve çalışma azmini kat ve kat arttırmaktadır.
Oluşturduğumuz Basın Yayın Politikamız gereği oda faaliyetlerimizi Basın Bültenleri, Dijital Yayınlar ve diğer iletişim kanalları ile üyelerimize duyuruyoruz. Mart ayı içerisinde hazır hale getireceğimiz Aktif Rapor adlı 2019 yılı Faaliyet Raporumuzu da e-dergi olarak yayınlayacağız. Kent rehberi çalışmalarımız başlıyor, bölgesel değerlerimizin tanıtımını sağlayarak üyelerimizin ticaretini geliştireceğiz. Kurum olarak, Basın Yayın Birimimiz ile Yerel basın kuruluşlarımızda üyelerimiz ile aramızda köprü oluyor. Bu konuda, tüm basın ve yayın kuruluşlarımıza da eşit mesafede durup, kurum ile ilgili tüm haberleri titizlikle paylaşmaya çalışıyoruz. 2019 yılında odamız ve bölgemiz ile ilgili servis ettiğimiz 150 haberin yaklaşık 22?i ulusal basında yer almıştır.”
SEDA HAVALE: “YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZ VE AB PROJELERİMİZ İLE BÖLGEMİZE DEĞERLER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ
Halkla İlişkiler Sorumlusu Seda Havale: “Türk Patent ve Marka Kurumuna ?”KEŞAN SİĞİLLİ BAMYASI” için çeşitli fiziksel ve kimyasal analizlerini yaparak Coğrafi İşaret başvurusunda bulunduk. ”KEŞAN MAHMUTKÖY FASULYESİ” içinde Coğrafi İşaret çalışmalarına başladık.
Odamızın Keşan Belediyesiyle ortaklaşa kurduğu Yöresel Ürünlerin satıldığı İzzeti İkram Pazarı kuruldu ve hizmet vermektedir.
IPA-CBC Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programından 2 adet projemiz kabul edilmiş ve imzaları atılarak projelerimiz başlamıştır. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak projenin birinde lider diğerinde partneriz.
Lider olduğumuz projede Bölgemiz için akıllı harita oluşturulacak, bütçesi 475643,62 Euro ve 24 ay sürecek; partner olduğumuz proje sürdürülebilir turizm için bölgesel turizmi marka haline getirmek, bütçesi 95216,15 Euro ve 12 ay sürecektir. Toplamda 570859,77 Euro bütçeyi odamız bölgemize kazandırmıştır.

BURCU AVCU: “PERSONELİN BİLGİ VE BECERİLERİNİN ÜYELERİMİZE HİZMET AÇISINDAN VERİMLİ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ

Oda Muamelat Birimi Sorumlusu Burcu Avcu: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Oda Muamelat Birimi, Oda bünyesinde kayıt gören, düzenlenen, terkin olan ve dosyalanan her türlü evrak, belge ve defterlerin muhafazasına yönelik işlemleri yürütmektedir. Oda Muamelat Birimi olarak 2019 yılında, 46 firmamıza kapasite raporu hazırlanmış, 25 firmamıza da iş makinası tescil işlemi yapılmıştır. Odamız Akreditasyon gereği gelen ve giden evrak ile resmi yazışmaların kaydı konusunda da son derece hassas bir çalışma yapısına sahiptir. Bu kapsamda 2019 yılında Odamıza 806 gelen evrak kaydı yapılmıştır. Buna karşılık odamızdan istenilen 434 evraka da cevap verilmiştir. Yine Odamız; Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 2019 yılı itibariyle açıklamış olduğu rakamlara göre 115 firmamıza yeni kayıt işlemi, 78 firmamıza da terkin işlemi yapmıştır. Meslek Komitelerimizin toplantılarının organize edilmesi, gündem belirlenmesi ve katılım oranlarının kaydedilerek ilgili komite başkanlarına raporlanması konusunda Oda Muamelat Birimimiz etkin çalışmalar yürütmektedir. Personelimizin Uyumu, kendi alanlarındaki bilgi ve becerilerinin üyelerimize hizmet açısından verimli sonuçlar doğurduğu kanaatindeyiz. Meslek Komitesi Toplantıları üyelerimizden geri bildirim alınması konusunda en önemli stratejimizdir. Bu açıdan bu toplantılara oldukça önem veriyor ve etkinliklerimizi bu bildirimler üzerine şekillendiriyoruz. Keşan TSO olarak üye bilgilerinin güncellenmesi ve güncel halde tutulması öncelikli görevlerimiz arasındadır.”

İLHAN DAĞHAN: “2019 YILINDAKİ HARCAMALAR VE BÜTÇE, MECLİSİMİZİN YETKİSİ DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞMİŞ VE ONAYLANMIŞTIR

Muhasebe Müdürü İlhan Dağhan: “2019 Yılındaki Bütçe Gelir ve Gider kalemleri Meclisimizin yetkisi doğrultusunda gerçekleşmiş ve onaylanmıştır. 2019 Yılında Tahmini Bütçe hedefleri doğrultusunda %102 Gelir Elde Eden Odamız, Meclisimizin Yetkisiyle Bu Gelirin %88?ünü üyesine hizmete dönüştürmüştür. Odamız Muhasebe Birimi olarak 2019 yılında 3470 adet belge verme ve belge onay işlemi gerçekleştirilmiştir. Şirket kuruluş sürecinde odaların tek durak olarak faaliyet göstermesi hedefinin temel hukuki dayanağını oluşturan 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kanunu kapsamında 2017 yılında şirket kuruluş harçlarının Odamız Veznesinde tahsilâtına başlanmış ve 2018 yılı Ocak ayından itibaren Rekabet Kurumu Payı ve Şubat ayından itibaren de Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi İlan Ücretlerinin tahsiline de başlanmıştır. Ayrıca Elektronik Belge Dağıtım Sisteminin dijital dönüşüm altyapısı tamamlanmış olup üyelerimiz bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından belgelerini ücretsiz alabilmektedirler.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER