AFAD, Deprem TIR’ıyla vatandaşlarda deprem bilinci oluşturuyor

AFAD, Deprem TIR’ıyla vatandaşlarda deprem bilinci oluşturuyor

Deprem bilincini artırmak, deprem anında alınması gereken tedbirleri göstermek amacıyla Keşan’a gelen AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı, Cumhuriyet Meydanı’nda uygulamalı olarak eğitimler veriyor.
Deprem Simülasyon TIR’ını ziyaret eden ve AFAD, Keşan Kaymakamlığı ile Keşan Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimler hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Cumhuriyet Meydanı’nda kapılarını açan AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı 2 gün boyunca şehrimizde ziyaretçilerini kabul ediyor. AFAD Deprem Simülasyon TIR’ında uygulamalı eğitimler ile hemşehrilerimizi bilinçlendiriyoruz. İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı kaza kırım aracımızla da hemşehrilerimizde doğal afet bilinci oluşturuyoruz. Deprem bir dünya gerçeği. Bölgemiz de deprem kuşağında yer alıyor. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz kaza kırım aracı başta olmak üzere doğal afetler sırasında yapacaklarını öğrencilerimiz ve hemşehrilerimize yine uygulamalı olarak gösteriyor. Vatandaşlarımızın deprem ve afetlerden en az zararla kurtulması için biz hep görev başındayız. Deprem sırasında bireysel önlemler de alınmalı. Deprem öldürmez ama alınmayan tedbirler öldürür. Vatandaşımızın afetlerden en az zararla kurtulabilmesi, toplumda farkındalık oluşturmak, beklenen bir felaketti başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek amacıyla bu eğitimleri düzenliyoruz.” Dedi.
Türkiye'nin büyük bir bölümünün deprem kuşağında olduğuna dikkat çeken Helvacıoğlu, vatandaşların bilinçlendirilmesiyle depremde meydana gelecek hem can hem de mal kayıplarını en aza indirgeneceğini vurguladı.
Alanda AFAD Deprem Simülasyon TIR’ıyla birlikte Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı kaza kırım aracı ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri de hem öğrencilere hem de vatandaşlara deprem ve doğal afetlerle ilgili bilgiler veriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER