Artık isyan ediyorum

Artık isyan ediyorum

Sözüme başta Annem ve Babam'a, sonra Ninelerime, aile büyüklerime, çocuk yaşta "adam yerine" koyup nasihat eden yaşlı amcalara, dedelere, bu yaptıkları için sonsuz teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Son zamanlarda yaşananları görünce, geleneksel bir ailede yetişmiş kişi olarak kendim ve bana bu eğitimi veren çevrem ile gurur duydum. İyi varlar ve iyi ki var olmuşlar.

Ninelerim boş vakitlerinde evin balkonunda otururken, dizlerine yatırırlar ve başlarlar bize masallar, öyküler anlatmaya, sonun da da mutlaka bir kıssadan hisse çıkardı.

Bizim köye, ne M.Ö 300'lerde yaşamış Ezop, ne 17 yüzyılda yaşamış La Fonten gelmiştir. Ninelerim de onları tanımazlar. Ama anlatılanlardan sonra öyle öğütler verirlerdi ki, anlatamam, Ezop da, La Fontaine de solda sıfır kalır.

Ama ben Ninelerimin ne olduğunu bir kez daha Ahmet Arif'in dizelerinden anlıyorum, hem de gözlerim yaşararak, gururla.

Şu sese bakar mısınız,

"Beşikler vermişim Nuh'a/ Salıncaklar, hamaklar,/ Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,/ Anadoluyum ben,/ Tanıyor musun?"

Evet, ben ANADOLU'YU her geçen gün biraz daha iyi tanıyorum.

Soylusu ile, soysuzu ile.

Haa, bu arada bu ninelerim, dedelerim birilerine kızdıklarında ne derlerdi bilir misiniz? En büyük küfür, kötü söz, "SOYSUZ" idi.

Bu arada kötü bir şey yapacaklara da, yapmasınlar diye de, "SOYSUZLUK YAPMA!.." derlerdi.

Ne muhteşem sözler, deneyim ve benim için de ne büyük ders.

İslam inancına göre, "MÜLK ALLAH'INDIR!.."

İslam inancı ve hukukuna (fıkıh) göre islam bilginleri bu konuyu tartışsın ama bir de konunun Anadolu'da algılanması ve uygulanması vardır. Beni, orası ilgilendiriyor.

Hatta, her cenahın dönem dönem muteber ismi Ahmet Hakan, 3 Mart 2006'da Hürriyet Gazetesinde yazdığı bir yazıda:

("Esas meseleye, yani mülk Allah'ındır meselesine takılalım.

Ve "Kemal Abi"ye (Kemal Unakıtan) şöyle seslenelim:

Madem mülk Allah'ındır ve sen emanetçisin Kemal Abi...

O zaman emanet sayısını artıracağım diye neden çırpınırsın da hem kendini, hem de memleketi üzersin.")

Geleneksel Anadolu töresinde, mala mülke pek itibar edilmez. O yüzden, alır başını gidersin dağlara.

Türklerin (Türk kavramı, millet anlamındadır) müslüman olmadan önceki yaşamları doğa ile iç içedir. Bu yüzden Daldaloğlu 18 yüzyılın sonlarında şöyle haykırır:

"Ferman padişahın dağlar bizimdir!.."

Bizim tarihimizde Vakıf süreci, Osmanlı ile başlamıştır.

İslam tarihinde ise ilk vakıf ve süreci, Hazreti Ömer'in Hayber'in fethinden sonra ganimet olarak kendisine düşen bir arazinin satılmaması, miras bırakılmaması ve hibe edilmemesi şartı ile fakir, köle, misafirlerin, yararlanması için kurulan yapıdır ve bu ilk vakıf olarak kabul edilmektedir.

Başka kılıflar bulunsa da, "Mülk Allah'ın" ise, Allah'ın adına da bu mülklerin adil kullanılması ve işletilmesi gerekmektedir.

Bu yaklaşım, "KAMUCU" yaklaşımlar ile de örtüşmektedir.

Kamu, (hep, herkes, bütün, bir ülke halkının tümü, halk.) demektir,.
Kamu Hizmeti ise, halka hizmet götürmek ve bu hizmeti devlet organları aracılığı ile götürmektir.

Konu dağıldıkça, kafalar da karışmaktadır.

Eğer derdimiz devletimiz, milletimiz, yurttaşlarımız ve sonunda da ülkemiz ise, o zaman ortak bir ses vermek zorundayız.

O da, ancak KAMU HİZMETİ verilmesi, Devletin şefkatli kollarında olunması ile olur.

Hatırlar mısınız bir zamanlar bir NEFES filmi vardı ve Komutan askerine şöyle seslenmişti:

"Sen de ölürsün! Uyursanız…, ...., uyursan ölürsün! Sen uyursan, herkes ölür! Uyursan ölürsün! Ölürsünüz! Sen uyursan ölürsün!".

Gel de "Osmanlı Torunu" olduğunu sananlara, Şeyh Edebali'nin Osmanlı Beyliğinin/ Devletinin kurucusu Osman Gazi'ye: "İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın. " dediği öğüdünü anlat.

Her ne kadar asıl amaç farklı olsa da, dünya genelinde 17-18'inci yüzyılda yaygınlaşan Ulus Devletlerin gerekliliği her gün biraz daha ortaya çıkmaktadır. O yüzden Devlet, ve devlet kurumlarının önemi gittikçe önem kazanmaktadır.

İste devlet malı, ister kurumsal vakıf valı olsun sonuçta bir KAMU HİZMETİ sunmaktadırlar, bu süreç özenle takip edilmelidir, yoksa tarikat ve cemaatlerin insafına bırakılan dernek ve vakıflar ise gelinen süreç, amaç ve uygulamalarını kendilerine bırakarak, devletin ve milletin geleceğine pek de hayırlı sayılacak sonuçlar üretmeyeceği açıktır.

Bu tür kurumlar, devlete ve millete olan güveni azaltacaktır. Devletin ve milletin varlığını sorgulayacak noktalara kadar götürecektir.

O yüzden herkesin "titreyip, kendine dönmesinde yarar vardır".

Yoksa, olacakları düşünmek bile mümkün değil.

Yok diyenlere de "EDEP YA HU!.." demekten başka söz yok!..

YORUM EKLE
YORUMLAR
WilliamThync
WilliamThync - 1 yıl Önce

Интересные факты и события, необычные истории,
забавные случаи,занимательные факты.
Мнения. Эксклюзивные материалы.
интересные факты
онлайн смотреть
смотреть

HenryNep
HenryNep - 1 yıl Önce

Добро пожаловать на наш сайт, где вы найдете увлекательные факты и
захватывающие события из разных уголков мира. Узнайте о научных открытиях,
исторических событиях, культурных традициях и многом другом. Расширьте
свой кругозор и наслаждайтесь увлекательным чтением!
интересные факты
онлайн смотреть
смотреть

Walternam
Walternam - 1 yıl Önce

Добро пожаловать на наш сайт, где вы найдете увлекательные факты и
захватывающие события из разных уголков мира. Узнайте о научных открытиях,
исторических событиях, культурных традициях и многом другом. Расширьте
свой кругозор и наслаждайтесь увлекательным чтением!
интересные факты
онлайн смотреть
Знакомства

JaimeOxinc
JaimeOxinc - 13 ay Önce

I understand so happy that I found by accident this site! Simply has it really been extremely worthwhile for me personally in terms and conditions of discovering guidance on a variation of niches, but it is been an tremendous way for me personally to link with more males who actually cherish correspondent needs. Recently revealed so a good number of beneficial notions and practices right here that have sincerely improved me during my day to day day-to-day, and I can't await to communicate this website through my comrades. Also, I be able to determine that they could value the protected numbers that a majority of they can purchase in this instance aside from. I will it goes without saying be reviewing this domain repeatedly all over again, as will be certainly unfailingly one thing intriguing and exciting to encounter. Moreover, say thanks a lot for establishing this type of premium program, and I unable to have patience to pass on this reference with my relations. I are familiar with t

Richardzox
Richardzox - 13 ay Önce

Hi there my name is matt d'agati.
Solar technology is actually the most promising and sought-after resources of clean, renewable energy in modern times. This can be because of its numerous benefits, including financial savings, energy savings, as well as the positive impact it has on the environment. In this specific article, we shall talk about the advantages of choosing solar technology in homes and businesses, the technology behind it, and just how it can be implemented to maximise its benefits.

One of the main advantages of choosing solar technology in homes may be the cost benefits it gives. Solar power panels are capable of generating electricity for your house, reducing or eliminating the necessity for traditional resources of energy. This might bring about significant savings on your monthly energy bill, particularly in areas with a high energy costs. In addition, the expense of solar energy panels and associated equipment has decreased significantly over time, renderin

Martinaleno
Martinaleno - 12 ay Önce

кракен даркнет

Современный рынок психоактивных веществ чрезвычайно динамичен. Согласно законодательству большинства стран, включая государства постсоветского пространства, свободное обращение наркотических веществ, их прекурсоров и аналогов запрещено и карается соответствующими статьями криминальных кодексов. Однако черный рынок сегодня пестрит множеством предложений, воспользовавшись которыми, потребители зачастую рискуют своими финансовыми средствами, попадают на откровенных мошенников или сталкиваются с заведомо недобросовестными торговцами низкокачественным товаром.


кракен даркнет

LeslieBub
LeslieBub - 10 ay Önce

Киберспорт

Здесь регулярно публикуются новости, тренды и лайфхаки. Все посты щедро приправлены хорошим авторским юмором.

Source:

- https://t.me/darknet_novostii

LeslieBub
LeslieBub - 9 ay Önce

купить кокаин метадон

Для входа на BLACKSPRUT с телефона или планшета Вам необходимо установить специальный браузер. Для IOS - это Onion Browser, для Android - любой браузер с выходом в Tor. Остальные действия не отличаются от пункта 1, за исключением скорости загрузки. Мобильная версия полностью адаптирована под все известные устройства. Рукописный код был взят с Гидры, поэтому доработка велась только с дизайнерской точки зрения. Последнее нововведение: Добавление внутреннего мессенджера в мобильной версии, что упрощает взаимодействие между продавцами и покупателями.

Source:

купить кокаин метадон

SIRADAKİ HABER