CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Kurban Bayramı mesajı

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün Kurban Bayramı mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Ediz Ün, Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Ün, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bayramlar geleneğimizi geleceğimize aktardığımız özel günlerimizdir. Paylaşma, dayanışma, büyüklerimizle bir araya gelme, küçüklerimizi sevindirme gibi güzel geleneklerimizi bayram günleri en canlı biçimiyle yaşarız.
Bugün içinde yaşadığımız zorlu ekonomik şartlar nedeniyle bayramlarımız eski coşkusundan uzak geçse de yeniden eskisi gibi kutlayacağımız güzel günler için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Dünyadaki hiçbir güç, bayramlığını giymek için sabahı bekleyen çocuğun heyecanından, torunlarına sarılıp harçlık veren büyüklerin huzurundan, ailecek bayram günleri bir arada yenen yemeklerin tadından büyük değildir.
Bir tarım ülkesi olan Türkiye yabancının sığırına muhtaç hale getirilmiştir. Vatandaşlarımız ithal hayvanlar olmasa kurbanlarını bile kesemeyecek. Öyleyse yönümüzü algılar, montajlar, yalanlar yerine gerçeklere dönmek zorundayız. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.
“Bir devrimciyi haklı kılan, biraz da acılardır unutma” diyor şair. Bizler de Atatürk devrimcileri olarak; üretenin kazandığı, herkesin kazancıyla rahat bir şekilde geçindiği, bayram sabahlarının coşkuyla beklendiği, bir arada ve sevgiyle bayramların kutlandığı geleceği hep birlikte kuracağız. O günler geldiğinde bayramlarımız eski anlamına, coşkusuna tekrar kavuşacak, çocuklarımızın sevinci yarınlarının aydınlık günleriyle birleşecektir.
Gönüllerinden bayram sevincinin eksik olmamasını dileğiyle yurttaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor; huzur, mutluluk ve sağlık içinde sevdikleriyle geçirecekleri nice bayramlar diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER