Efsane Başkan Gemici ve Eker unutulmadı

Efsane Başkan Gemici ve Eker unutulmadı

Keşan’ın merhum Belediye Başkanı Mehmet Gemici ile Merhum Belediye Meclis Üyesi İsmail Eker, Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenleriyle 9 Şubat 2021 Salı günü mezarları başında anıldı.
Gemici, 20. ölüm yıldönümünde, Eker de 14. ölüm yıldönümünde 9 Şubat 2021 Salı günü Asri Mezarlıkta düzenlenen tören ile anıldı.
Saat 11.00 sıralarında başlayan anma törenlerine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, Mimar Şenol Yalı, Belediye Meclisi üyeleri, Merhum Mehmet Gemici ve Merhum İsmail Eker’in ailesi, yakınları, sevenleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlk anma töreni Merhum Mehmet Gemici’nin Asri Mezarlık’taki mezarı başında yapıldı.
Anma töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Gemici’yi; özlem, saygı, sevgi ve rahmetle andıklarını kaydederek, “Allah kendisine gani gani rahmet eylesin. Keşan için ne kadar gayretli olduğunu bugünlerde daha da anlıyoruz. 13. belediye başkanımızdı. 20 Mayıs 1949 yılında doğdu, 9 Şubat 2001 yılında talihsiz bir şekilde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. 3 dönem belediye başkanlığı görevini yaptı. Keşanlılarla kurduğu sıcak ilişkiyi, babacanlığını, insanlara dokunuşunu unutamayız. Sevilip, sayılan bir belediye başkanıydı. Bugün de 20 yıl geçmesine rağmen bütün sevdiklerinin burada olması, yoğun bir katılımla hâlâ O’nu anmamız, O’nun ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Geçmiş dönem belediye başkanlarını mezarları başında anma törenleri, bundan önce nasıl gelenek haline geldiyse, bundan sonra da devam ettirmek hepimizin boynunun borcu olduğunu düşünüyorum. Bütün başkanlarımızı saygıyla ve rahmetle bir kez daha anıyorum. Geride bıraktıklarına Allah uzun ömürler versin.” dedi.
Daha sonra Merhum Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici söz aldı ve anma törenine katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi: “Hepinize bugüne kadar vermiş olduğunuz destek, iyilik, sevgi için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sevgiyle kalın. Sevginiz hiç eksilmesin. Çok sağ olun, teşekkür ediyorum, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, çocuklarıma, bana her zaman gereken ilgiyi, desteği gösterdiğiniz için iyi ki varsınız. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Keşan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Remzi Eralp önderliğinde dualar okundu ve Mehmet Gemici’nin mezarına karanfiller bırakıldı.
Keşan Belediye Meclisi Üyesiyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Merhum İsmail Eker’in anma töreni de Asri Mezarlık’taki mezarı başında gerçekleştirildi.
Burada konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Yine çok değerli bir büyüğümüzün mezarı başındayız. Keşan’a hizmet etmiş, kıymetli, her konuştuğu ders niteliğinde, disiplinli, çok kıymetli bir büyüğümüzün kaybını hep beraber yaşıyoruz. İsmail Ağabey başkanlık tadında belediyede görev yaptı, kendisini çok yakından takip etmiştim. Değerli Mehmet Ağabeyimizin sağ kolu değil, adeta kendisiydi. Beraber yola çıkan bu ağabeyimizin görev başında hayatını kaybetmesi Keşan’ı, bizleri, halkı o gün de üzmüştü, bugünde aynı şekilde üzüntümüz devam ediyor. Evlatlarıyla, torunlarıyla, sevdikleriyle, bu yoğun katılımı gördükçe üzüntümüz biraz hafifliyor. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun.” dedi.
Helvacıoğlu konuşmasının devamında Merhum İsmail Eker’in hayatından bahsetti ve şunları paylaştı: “İsmail Eker Ağabeyimiz 25 Ekim 1956 yılında doğdu, 10 Şubat 2007 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 28 Mart 2004 tarihinde yerel seçimlerde Belediye Meclisi Üyesi oldu, 3 yıl görev yaptı. Yine çok değerli bir büyüğümüzün mezarı başındayız Keşan'a hizmet etmiş kıymetli her konuştuğu ders niteliğinde disiplinli bir büyüğümüzün kaybını hep beraber yaşıyoruz İsmail abi Başkanlık tadında belediyede görev yaptı kendisini çok yakından takip etmiştim İsmail ağabeyimizin görev başında hayatını kaybetmesi keşan'ı bizleri 6 o gün de üzmüştü bugün de aynı şekilde üzüntümüz devam ediyor evlatlarıyla torunlarıyla sevdikleriyle Bu yoğun katılımı gördükçe üzüntümüz biraz hafif diyor merhuma bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevdiklerine sabır diliyoruz.”
Törende daha sonra Merhum İsmail Eker’in oğlu Ahmet Eker söz aldı.
Eker, şöyle konuştu: “Bugün babamın aramızdan ayrılışının 14. yılı. Biz ailesi olarak kendisinin yokluğunu her geçen gün fazlasıyla hissediyoruz. Onu çok fazla özlüyoruz. İyi bir baba ve çalışkan bir insandı. Etrafındaki insanlara faydalı olmaya gayret gösteren bir kişiydi. Çok ani ve zamansız bir şekilde maalesef aramızdan ayrıldı. Kendisini tekrar özlem ve rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun. Anma törenine katılan herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Keşan İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Remzi Eralp önderliğinde dualar okundu ve İsmail Eker’in mezarına karanfil bırakıldı
.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER