Eski Belediye Başkanı Yörüker, mezarı başında anıldı

Eski Belediye Başkanı Yörüker, mezarı başında anıldı

Keşan’ın 4. Belediye Başkanı Hüseyin Zati Yörüker, ölümünün 25. yıldönümünde 3 Şubat 2022 Perşembe günü mezarı başında anıldı.
Keşan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, saat 11.00 sıralarında başlayan anma töreni, Yörüker’ in Asri Mezarlık’ta bulunan mezarı başında gerçekleştirildi.
Törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Meclis Üyesi Feridun Tümer ve Yörüker Ailesi katıldı.
Törende konuşan Helvacıoğlu, Merhum Belediye Başkanı Hüseyin Zati Yörüker’i 25. ölüm yıldönümünde anmak için Keşan Belediyesi, ailesi ve sevenleri ile birlikte toplandıklarını ifade ederek, “Hüseyin Zati Yörüker, Keşan’a yaptığı hizmetlerle Keşanlılar tarafından sevilip sayılan bir belediye başkanı idi. 03 Şubat 1997 tarihinde yaşamını yitiren Hüseyin Zati Yörüker’i 25.ölüm yıldönümünde anmak için Keşan Belediyesi, ailesi ve sevenleri ile birlikte anmak üzere buraya toplanmış bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum. Eski başkanlarımıza mezarları başında anma törenleri düzenleyerek şükranlarımızı dile getirmeye geleneğini bizlerde devam ettiriyoruz. Bütün katılımcılara merhum Yörüker ve ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Geride bıraktıklarına Allah uzun ömürler versin. Hüseyin Zati Yörüker, uzun yıllar Keşan’a hizmet etmiş birisi. Bunun ne anlama geldiğini şimdiki belediye başkanı olarak çok iyi anlıyorum. Eninde sonunda geleceğimiz yerler buraları. Bizlere de bizden sonrakiler tarafından iyi anılmak kısmet etsin. Hüseyin Zati Yörüker’e Allah’tan rahmet diliyorum, nur içinde yatsın. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine şükranlarımızı iletiyorum.” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Merhum Belediye Başkanı Hüseyin Zati Yörüker’in oğlu Kadir Yörüker, anma programı nedeniyle Keşan Belediyesi’ne teşekkür ederek, tüm ölmüşlere Allah’tan rahmet diledi.
Konuşmaların ardından Ali Küçük tarafından dualar okundu.

Katılımcıların Yörüker ve aile mezarlığına ellerindeki karanfilleri bırakmasının ardından tören sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER