Geleneksel Keşan Panayırı, 18-22 Ekim tarihler arasında düzenlenecek

Geleneksel Keşan Panayırı, 18-22 Ekim tarihler arasında düzenlenecek

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 18-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Geleneksel Keşan Panayırı hakkında bilgilendirmede bulundu.
Saat 14.00 sıralarında başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşanspor Kulübü Başkanı Nehir Gergin ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik katıldı.
“Panayır kültürümüzü yaşatıyoruz”
Toplantıda konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Orta yaşlı hemşerilerimiz, bundan 20-25 sene önce bir panayır etkinliğimiz olduğunu hatırlayacaklardır. Bu bir Balkan kültürüydü. Yıllardır Keşan’ın marka olmuş halk etkinliği vardı; bunun adı da panayırdı. Eskiden festivaller yoktu, panayırlar vardı. Biz de bu kültürü yaşatmak ve geleceğe aktarmak istedik. Geleneksel Keşan Panayırı’nı 18-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirmeye karar verdik. Panayırımızı BAL Ligi’ne yükselme başarısını gösteren Keşanspor’umuzun yararına yapıyoruz. Keşan’daki tüm STK’lara yayılacak büyük bir organizasyona başlıyoruz.” diyerek sözü Nehir Gergin’e verdi.
“Stand alacak esnaflarımız, Keşanspor’a yardım edeceğini de göz önünde bulundurmalı”
Sözlerine Helvacıoğlu ve Balcı’ya teşekkür ederek başlayan Gergin, şöyle konuştu: “Bizim için önemli ve zor bir yıl. İhtiyaçların yüksek olduğu bir sezon. Burada stand alacak esnaflarımız, işin sonunda Keşanspor’a yardım edeceğini de göz önünde bulundurmalı. Bu anlamda Keşanspor’a gelir elde etme adına bir tarafı var, bunu göz ardı etmemelerini diliyorum. Tabi burada öncelik Keşanspor’un kar etmesi değil, Keşan’ın sosyal hayatına önümüzdeki bir hafta boyunca hareketlilik yaratma adına, esnaflarımıza kazanç sağlaması adına yapılmış bir etkinlik bu. Çok güzel ve çok değerli bir etkinlik olacak. Geleneksel hale gelirse de hem belediyemiz hem Keşanımız, hem de Keşanspor’un istifade ettiği ve herkesin bundan bir katkı sağladığı bir organizasyon olacak. Biz de bunun içerisinde olduğumuz için son derece mutluyuz. Keşanspor yönetim kurulu adına çok teşekkür ediyorum. Ayın 15’inde Babaeskispor ile ilk maçımız var. Bu etkinlik de ilk maçın hemen sonrasına denk geliyor. Hem yeni sezon hem de bu etkinlik hayırlı uğurlu olsun.”
“300’e yakın standımız var”
Daha sonra sözü Yakup Balcı aldı. Panayır programının detayları hakkında bilgi veren Balcı, “Keşanspor’u canlandırmak nasıl hayalimizse, panayırı canlandırmak da bir hayalimizdi. Geçtiğimiz dönemlerde pandemiden dolayı bazı etkinliklerimizi düzenleyemediğimiz gibi panayırımızı da düzenleyemedik. Bu sene hazırlıklıyız. Ayın 18’inde başlıyoruz. Çıkış noktamız aslında hem yerel, hem de ses getirecek ulusal sanatçılarla çalışmaktır. Panayırımız 5 gün sürecek. 18 Ekim Çarşamba günü başlıyoruz ve 22 Ekim Pazar günü sonlandırıyoruz. Nehir Başkanımın da dediği gibi amaç para kazanmak değil; Keşan halkının mutlu bir hafta geçirmesi ve yerel esnaflarımızın ticari hayatlarını bir nebze olsun rahatlatmak için bu panayırı düzenledik. 300’e yakın standımız var. Yarın itibariyle stantların krokileri basın ve sosyal medya aracılığı ile paylaşılacak. Allah izin verirse de 16 Ekim Pazartesi günü de kurulumlar başlayacak. Allah utandırmasın diyorum. Her şeyi başardığımız gibi inşallah panayırımızı da alnımızın akıyla düzenleyeceğiz. Keşanspor önceliğimiz. Stant satışlarından elde edilen gelirin Keşanspor’a gideceğini, BAL Ligi’nde inşallah bu sezon şampiyon yapacağımızı belirtiyorum ve ballı bir panayır olsun diyorum”
“Panayırımız her şeyiyle bir bütün”
Son olarak konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Panayırı sadece sanatçısı değil, her şeyiyle bir bütün. Sosyal yapısı, nostaljik görüntüsü, esnafın desteklenmesi, çocuklarımızın mutluluğu, yerel ve ulusal sanatçıların varlığıyla bir bütün. Sadece bir müzik festivali değil; panayır deyince tüm etkinlikler akla gelir. Geçmiş yüzyılı en iyi anlatan nostaljik bir çalışma. Önümüzdeki yıllarda da Keşan Panayırı’nı daha da geliştirerek devam ettirmek niyetindeyiz. Keşan’a hayırlı olsun. Keşansporumuz için de bir can suyu olacağını düşünüyoruz. Keşan’ı seven herkesi de bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER