Hastane Caddesi, sil baştan yenileniyor

Hastane Caddesi üzerinde gerçekleştirilen asfaltlama çalışmalarıyla ilgili 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü basın açıklaması yapıldı. Hastane Caddesi üzerinde, saat 09.00 sıralarında başlayan basın açıklamasına AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı Adnan İnan, Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Ali Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Şafak Uslu, Müslim Çekiç, Mehmet Selim Aras ile AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Hastane Caddesi, sil baştan yenileniyor

“Hastane Caddemizde 4 kilometre uzunluğunda 6 bin metrekare kaldırım yaptık”
Hastane Caddesi’nde asfalt çalışmalarına başladıklarını belirten Helvacıoğlu, “Bir süredir tamir, alt yapı, kaldırım, aydınlatma ve benzer çalışmaları gerçekleştirdiğimiz süreci artık bitiriyoruz. Cumhur İttifakımızla birlikte Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın önderliğinde elimizden geleni yaptık. Keşan’da bozuk yol olmayacak, yol konuşulmayacak dedik. Çalışmalarımızı vatandaşımız görüyor ve ciddi bir memnuniyet söz konusu. 700 metrelik Hastane Caddemizin asfaltlanması çalışmasında Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın emeği çok fazla. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Enerji Bakanlığımızdan Karayollarına kadar tüm kurumlar noktasında gösterdiği gayretten ötürü Sayın Vekilimize teşekkür ediyorum. Hastane Caddesi, Paşayiğit Caddesi, Şehitlik Parkı etrafı, İlyas Bey Caddesi, Tayfa Sokak, Fevzi Çakmak Caddesi, Hayri Bey Sokak’ta çalışmalar hafta sonuna kadar devam edecek. İçme suyu abone bağlantılarını yeniledik. 4 yıl önce Millet İttifakı mensupları ‘Altyapı bitti’ dediler sürekli. Gerçekten doğru söylemişler altyapı bitmiş. Altyapısı olmayan bir Keşan’a geldik. Özellik su konusunda. Şimdi biz bitti denileni yeniliyoruz, yolunu yaptığımız her caddenin her sokağın altyapısına giriyoruz. Hastane Caddemizde 50 adet modern aydınlatma direği kullandık. Şu anda 1. etabı yapıyoruz. Eylül-Ekim ayında da 2. etap çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Yine Hastane Caddemizde 4 kilometre uzunluğunda 6 bin metrekare kaldırım yaptık. İlk etapta 2 kilometre, ikinci etapta da 2 kilometre olmak üzere 4 kilometre yol yapacağız.” dedi.

“Hastane Caddesi’nin prestij bir cadde olmasını istiyoruz”
İlk etapta 6 bin ton sıcak asfalt kullandıklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, sözlerin şu şekilde sonlandırdı: “Hastane Caddesi’nin prestij bir cadde olmasını istiyoruz. Müzemizin bahçesi, aydınlatmasıyla caddemiz daha da çok hareketlenecek. Caddemiz sosyal alanlar ile öne çıktı. İlk etabın ardından ikinci etap ile birlikte çarşıya giriyoruz. 31 Mart 2024 tarihine kadar çarşımızı da bitirmiş olacağız. Başta Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Enerji Bakanımıza, Milletvekilimiz Dr. Fatma Aksal’a, Karayolları Bölge Müdürümüze, İl ve İlçe Başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Önümüzdeki süreçte de bu hizmetlerimiz artarak devam edecek”
Daha sonra söz alan Aksal, Keşan’da yine çok güzel bir işin yapıldığına dikkat çekerek, “Seçimlerden önce Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’nun bir sloganı vardı; ‘Bu yollar bizi de yollar’ diye. Gerçekten Keşan Belediyesini aldığımızda yollarımız berbat durumdaydı. Başkanımızın da ifade ettiği gibi yollar sadece üstyapıyla olmuyor. İşin altyapısı var. Kanalizasyon bitti dediler, altyapı bitti dediler, ama biz çalışmalara başladığımızda alt yapının tamamen bittiğini gördük. Tamamlanma anlamında değil ama yok olmuş, yok olma anlamında bitmiş. Bugün de Hastane Caddesi’nde asfalt serim çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimize 31 Mart Seçimlerinde dedik ki; ‘Hizmet yerelde başlar. Siz bize destek verin, biz de Keşan’a hizmet getirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız.’ Gerçekten de Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle biz Keşan’a hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katarak belediyemizle birlikte, Cumhur İttifakı olarak el ele çalıştık. Bunun da meyvelerini görmeyi başladık. Bazı hizmetlerin görülmesi, hissedilmesi zaman alıyor. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her konuda, her anlamda Keşan için ne istediysek, hatta Keşan, Havsa ve Lalapaşa belediyelerini almanın verdiği enerji ile Edirne için, Uzunköprü için ne istediysek bizi geri çevirmedi. Enerji Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. İl genelinde 2 bin ton bitüm desteği sağladı. Bunun 650 tonu Keşan’adır. 18 kilometre de Saros Körfezi’ndeki köylerimize de sıcak asfalt döşemesi yaptık. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bu hizmetleri yaparken pandemi sürecini geçirdik, topraklarımızda belki son bin yılda yaşanan en büyük deprem felaketini yaşadık. Buna rağmen biz durmadık, tüm Edirne’ye, belediyemiz olan ilçelerimizde Cumhur İttifakı ortaklarımızla gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Hastane Caddesi de prestij caddelerimizden. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle çok güzel bir müze yaptık. Şimdi müzemizin bahçesini BOTAŞ’ın destekleriyle çok güzel bir şekilde dizayn edeceğiz. Kaldırımları, asfaltları, afet koordinasyon merkezi, trafik eğitim parkı, meydan projesiyle çok güzel işler gerçekleştiriyoruz. Meydan projesi en güzel projelerden bir tanesi olacak. Ağustos ayı gibi tamamlanacak. Hükümet konağı projesinde çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiden 14 Mayıs seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.”
“Çalışmalarda 1. Etap ve 2. Etap nereleri kapsıyor?” sorusuna yanıt veren Helvacıoğlu, “1. Etap Hastane Caddesi, Paşayiğit Caddesi’nin Saros Otele kadar olan kısmı, şehitlik parkının etrafı, İlyas Bey Caddesi, Tayfa Sokak, Fevzi Çakmak Caddesi ve Hayri Bey Sokak. 2. etap ise çarşı merkezi.”

“Kaldırımları standarda getirdik”
“Yolların daraltıldığına dair şikayetler var. Bu konuda neler söylemek istersiniz?” sorusunu yanıtlayan Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Şu anda sadece parklama noktasında bir algı oluştu. Sadece Hastane Caddesi’nde bir şerit parklamayı kaldırdık. İkinci sıra parkların olması trafiği etkiliyor. Ayrıca yayalarda trafiğin bir parçası. Yayalara da yürüme hakkı tanımamız lazım. Kaldırımları standarda getirdik. Keşan’da kaldırımlar standart değilmiş. Kaldırımların genişliği 2.20 ile 2.50 arasındadır. Bir araç geçerken kapısını açabiliyor, itfaiye de ambulans da geçebiliyor. Ortaları bölmemizin sebebi ikinci sıra parkların önüne geçmek. Ortayı bölmekten rahatsızız ama kuralsızlık kural olmuş durumda. Kimsenin endişesi olmasın yollar daralmıyor, sadece disipline ediliyor. Hiçbir yerde parklama kalmadı, sadece Hastane Caddesinde bir şerit parklamayı kaldırdık. Çalışmalarımıza tamamlandığında trafik akışı konusunda düzen olacak. Trafik konusunda Pamukkale Üniversitesi’nden bir heyet ile trafiği meclisimizdeki tüm partilerimizin katılımıyla konuşuyoruz.”

“1 metre engelli yolu yoktu”
“Kaldırımlar yapılırken, engelli vatandaşlar düşünüldü mü?” soruna Mustafa Helvacıoğlu, şu şekilde cevap verdi: “Kaldırımlarımızda engelli yolu yapıldı. Asfalt çalışmalarıyla birlikte engelli rampaları da kullanıma uygun hale gelecek. 1 metre engelli yolu yoktu. Yaptığımız her kaldırımda engelli yolu var. Yeni projelerde de engelli yollarımız olacak. Keşan’da önceliğimiz engelli vatandaşlarımız. Her birimiz engelli adayıyız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER