İpsala Lisesi 79, 6 Fen mezunları, yeniden buluşabilme umuduyla gün sayıyor

Onlar İpsala Lisesi’nin 1978 – 1979 Eğitim – Öğretim Yılı 6 Fen Sınıfı mezunları… Aradan 42 yıl geçse de onlar, 6 yıl önce biraraya geldiler ve geçen yıla kadar her yıl buluşmayı başardılar.

İpsala Lisesi 79, 6 Fen mezunları, yeniden buluşabilme umuduyla gün sayıyor

İlk kez 2015 yılında, yani mezuniyetlerinin 36. yıldönümünde birkaç mezunun çabalarıyla, birbirileriyle ilişki kurmayı başardılar ve bu bir dönüm noktası oldu. Daha sonraki yıllarda; 2 kez İpsala’da, 1’er kez de Keşan, Şarköy ve Edirne’de biraraya geldiler. Ta ki, geçen yıl pandeminin yaşanmasına kadar.

​Ancak onlar, 2020 yılında buluşamasalar da sosyal medya üzerinden sürekli haberleştiler. Bu yıl ise artık pandeminin azalmasını, normalleşme sürecinin ardından yeniden biraraya gelmeyi umut ediyorlar.

​Sınıf Başkanı Hidayet Avcıoğlu, yeniden birlikte olacakları günlere özlem duyduklarını belirterek, Gazete Saros’a şunları söyledi: “2019 yılı, 40. Mezuniyet yılımızdı. Edirne’deki buluşmamızın son olacağını bilemeden doyasıya eğlendik. 2020’de ise 41. Yılımızda 41 kere maşallah diyecek ve buluşmalarımızın daha uzun yıllar sürmesini diledik. Ancak olmadı. Dünya büyük bir salgının etkisine girdi. Geçen yılın sonbahar ayları sonuna kadar buluşabilmeyi umut ediyorduk. Aynı dileklerimizi bu yıl için tekrarlıyor ve umudumuzu yitirmiyoruz. Şu anda İpsala ve çevresinde pandeminin mutasyonlu 2. dalgası yaşanıyor. Ancak yine de bir yanımız güzel duygular içerisinde.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER