Keşan Belediyesi, 19 Mayıs’ı iki büyük program ile karşılayacak

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında belediye tarafından organize edilen etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Keşan Belediyesi, 19 Mayıs’ı iki büyük program ile karşılayacak

BSM TİYATROSU PERDELERİNİ AÇIYOR
Keşan’ın sanata açılan kapısı, Keşan Belediyesi Sanat Merkezi’nde eğitim alan kursiyerlerin ilk kez sahneye çıkarak Turgut Özakman’ın “Ocak” adlı oyununu sahneleyeceklerini belirten Andaç Gedik, “Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, Keşan Belediye Sanat Merkezi işbirliğiyle oyunculuk eğitimi alan kursiyerlerimiz, ölümsüzleşen Şu Çılgın Türkler, Diriliş – Çanakkale 1915” kitaplarını yazarı, Turgut Özakman’ın kaleminden çıkan ‘Ocak’ adlı oyunu sergileyecekler. Uzun süredir özveriyle oyun provaları yapan ve seyircinin karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan kursiyerlerimizin performanslarını biz de büyük bir merakla bekliyoruz.” dedi.

KURSİYERLER İLK KEZ SAHNE ALACAK
18 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 20.00’de Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda sahnelenecek oyunun ücretsiz olduğunu belirten Gedik, “"Ocak" bizi 1960'lı yılların Türkiye'sinde yoksul bir ailenin evine davet ediyor. Karakterlerimiz tüm ekonomik şartlara karşı hayata, tüm farklılıklarına rağmen birbirlerine tutunmaya çalışıyorlar. Birçok tiyatro tarafından sahnelenen oyun; hayallerin, umutların, yaşama tutunmanın, aile olmanın önemini irdeleyerek izleyenleri etkilemeyi başarıyor” diyerek sanatsever Keşanlıları oyunu izlemeye davet etti.
Genel Sanat Yönetmenliğini Kadir Kılıç’ın yaptığı, Onur Öztoprak’ın yönettiği oyunda Canan Kılıç, Dilem Yongacı, Oğuzhan Cınbırtıoğlu, Mahir Kılıç, Emine Bozbaş, Kadir Kılıç, Hilal Melis Gül, Onur Öztoprak, Gökalp Ömer Yiğit tiyatro sahnesine çıkacak.

KEŞANLI 100 GENÇ, ATA’NIN HUZURUNA ÇIKIYOR
Keşan Belediyesi tarafından 19 Mayıs’ta çok önemli bir başka program daha düzenleneceğini söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik, 23 Nisan’da çocukların ardından bu kez de 19 Mayıs’ta Anıtkabir’i gençlerin ziyaret edeceği bilgisini paylaştı.
Keşan’dan Anıtkabir’i daha önce hiç görmemiş 100 öğrenci ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’e gidileceği ve Keşanlı gençlerin Ata’nın huzuruna çıkacağını belirten Gedik, “Keşan Belediyesi, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ve Saros Beton sahibi Turgay Tarhan'ın katkılarıyla, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 çocuğumuzla Atamızın huzuruna çıkmıştık. Tören eşliğinde belediyemizin çelengini sunmuş, çocuklarımız ile birlikte unutulmayacak anlara tanık olmuştuk. Bu kez de 19 Mayıs’ta gençlerimiz ile birlikte Anıtkabir’de, Atamızın huzurunda olacağız. Daha önce Anıtkabir’i hiç görmemiş gençlerimiz ile bu gururu tekrar yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER