Merhum Milletvekili Bulut, mezarı başında anıldı

Edirne siyaset tarihine önemli hizmetleriyle adını yazdıran 19, 20 ve 21. Dönem Edirne Milletvekili Evren Bulut, 19 Temmuz 2020 Pazartesi günü, Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen ve vefatının 11. yıl dönümünde gerçekleştirilen törenle, Asri Mezarlık’taki mezarı başında ailesi ve sevenleriyle birlikte anıldı.

Merhum Milletvekili Bulut, mezarı başında anıldı

Anma töreni, saat 14.00’te başladı ve Bulut’un Asri Mezarlık’taki mezarı başında yapıldı.
Karantina sürecinin devam etmesi nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun katılamadığı anma törenine; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, belediye birim amirleri, ailesi, yakınları ve sevenleri ile vatandaşlar katıldı.
Anma programında konuşan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, karantina süreci nedeniyle anma programında yer alamayan Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu adına selam ve şükranlarımı iletti.
Balcı, bölgeye büyük hizmetleri olmuş; 19, 20 ve 21. Dönem Milletvekili Merhum Evren Bulut’u mezarı başında andıklarını belirterek, “Kıymetli büyüğümüz Evren Bulut 11 yıl önce aramızdan ayrıldı. Milletvekili kimliğinin yanında; çiftçilik, sporculuk, Trakya Birlik Başkanlığı gibi birçok görevde bulundu. Kıymetli büyüğümüz Evren Bulut Vekilimizin en büyük sevdası ekip biçtiği vefalı dostu topraktı. Hamzadere, Çakmak Barajı ve tarımsal sulama hattı çalışmaları gibi önemli hizmetleri oldu. Trakya’nın her noktasına kantar kurarak çiftçilerin mahsulünü köyüne en yakın noktaya dökmelerini sağladı. Edirne’nin kanalizasyonu yokken, köylerde; 90 kilometre kanalizasyon yaptırdı. Yine 26 noktada toprak tahlil laboratuvarı kurdu. Türkiye’de ilk kez yamaç arazilerin sulanması işini başlattı. Ve bunun gibi sayamadığımız daha birçok hizmeti Edirne ve bölgemiz ile buluşturan Evren Bulut büyüğümüzü saygı, sevgi ve hürmetle yad ediyoruz. Mekanı cennet olsun.” dedi.
Konuşmanın ardından Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ve müftülük personeli tarafından dualar okundu.
Anma programı Bulut’un mezarı başına karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER