Mustafa Helvacıoğlu, Roman temsilcileriyle buluştu

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Keşan’daki Roman temsilcileriyle öğlen buluşmasında bir araya geldi. Saat 12.30 sıralarında başlayan bulaşmaya; Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Belediye Meclis Üyeleri Nehir Gergin ve Müslim Çekiç, Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar ile Roman temsilcileri katıldı.

Mustafa Helvacıoğlu, Roman temsilcileriyle buluştu

Yemekte konuşan Helvacıoğlu, “8 Nisan Dünya Romanlar Günü vesilesiyle bir arada olduğumuz bu anlamlı günde roman camiamız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Roman kardeşlerimin başında olduğu derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile kanaat önderlerimiz ile bir aradayız. Keşan’ımız; birlik ve kardeşliğin hakim olduğu, paylaşma kültürünün öne çıktığı kadim topraklardır. Bu yönüyle Keşan yeni dönemde; paha biçilemez bir tabloya sahip olmuştur. Gönlü güzel, dünyaları renkli, güler yüzün sözlük karşılığı, vefakar Roman vatandaşlarımız, yeni Türkiye’nin ve Keşan’ın kapılarının kardeşlik duygularıyla açıldığının en büyük ispatıdır. Bugün Keşan; Roman vatandaşlarımız ve sahip olduğumuz maddi-manevi tüm dinamikleri ile geleceğe güçlü bir şekilde yürüyüşünü sürdürmektedir. Huzur içerisinde hep birlikte Keşan için çalışıyoruz, Keşan için tek yüreğiz. Bu anlamda biz Keşan’da tek yürek olarak; büyük bir aileyiz. Bu topraklarda kök salan birlikteliğimiz bizi daha da güçlü kılacak. Roman vatandaşlarımızın bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu herkesin kabullenmesi gerektiğini açık yüreklilik ile ifade etmek istiyorum. Ülkemizde hepimiz eşit haklara sahibiz. Hep beraber daha da ileriye gitmek için taşın altına elimi koymaya hazırım. Bu konuda belediyemiz de belediye meclisimiz de tüm adımları atmaya hazır. Keşanlı Roman kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm roman vatandaşlarımızın 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutluyor, mutluluk ve sağlık dolu yarınlar diliyorum. Burada bulunan kanaat önderlerine teşekkür ederim.”
Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından Roman temsilcileri söz alarak, günün anlam ve önemini belirten düşüncelerini dile getirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER