Trakya’nın tek engelsiz yaşam merkezi, Keşan’a açılıyor

Trakya’nın tek engelsiz yaşam merkezi, Keşan’a açılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Keşan Belediyesi arasında engelli bireylerin istihdamına ve sosyal hayata entegre olmasına katkı sağlayacak Engelsiz Yaşam Merkezi için iş birliği protokolü 19 Nisan 2023 Çarşamba günü imzalandı.
Keşan Belediyesi, Keşan TSO, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve KİSEV işbirliğinde Trakya Kalkınma Ajansı'na hazırlanan 2021 SOGEP ‘Engelsiz Keşan Projesi’ kapsamında Keşan’da yaşayan engelli vatandaşların istihdam edilebilirliklerini ve hayat standartlarını artırması, engelli bireylerin sosyo-ekonomik hayata daha aktif katılımını sağlayarak sosyal sorunlarının ortadan kaldırılmasına katkı sağlanması amaçlanan proje ile Keşan’daki engellilerin hayata entegre olabilecekleri kompleks yapının faaliyete geçirilmesine ise sayılı günler kaldı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili olarak Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş’ı ziyaret etti.
Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Ali Ünal ve Bülent Günsal da hazır bulundu.

Engelsiz yaşam merkezinin, engelli bireylerin sosyal yaşamın içerisinde tutacak bir projeyi olduğunu belirten Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi, Keşan TSO, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve KİSEV işbirliğinde Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hazırlanmış bir proje. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 2 bin 496 m2’lik alanda kurulan kompleks. Projemizin içerisinde 2500 metrekarelik park alanını gerçekleştiriyoruz. 744 metrekarelik kauçuk zemini, 515 metrekarelik çim alanı, 900 metrekarelikte yaya yolu, engelsiz oyun grupları ve spor serilerinin de olacağı bir proje. Müzik, hareket, sanat, zanaat atölyelerini içerisinde barındıran kütüphanesiyle, kafesiyle, sosyal alanlarıyla birlikte çok özel bir merkez. Tüm bölgeye örnek bir engelsiz yaşam merkezi olacağını da hep birlikte göreceğiz.” dedi.
Daha sonra iş birliği protokolü imzalandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER